V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhli podanie obžaloby

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 11:18 • 2 min
V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhli podanie obžaloby

V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhol vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) podanie obžaloby na policajta M. J. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovateľ ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby na policajta M.J. Obvinený je z trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora,“ informovala hovorkyňa inšpekcie Andrea Dobiášová.

Ešte vo februári vypovedal v celej kauze na Úrade inšpekčnej služby v bratislavskom Ružinove minister obrany Robert Kaliňák. V kauze nahrávky z poľovníckej chaty vystupuje ako poškodený.

Výsluchu sa zúčastnil aj advokát Roman Kvasnica, ktorý zastupuje bývalého vyšetrovateľa Martina Juhása, ktorého vyšetrovateľ v súvislosti nahrávkou obvinil už skôr zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Martin Juhás je brat bývalého vyšetrovateľa policajnej inšpekcie Petra Juhása.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované v októbri 2021. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Pravda, Foto: TA3 / YouTube / Denník N
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies