V Bánovciach nad Bebravou plánujú zabezpečiť revitalizáciu mestského parku

NETKY.SK • 21 August 2023, 14:48 • 2 min
V Bánovciach nad Bebravou plánujú zabezpečiť revitalizáciu mestského parku

Bánovce nad Bebravou- Pre obyvateľov aj návštevníkov mesta chcú kompetentní dať zrealizovať i časť funkčno-priestorových prvkov

slovakia

left justify in out

V Bánovciach nad Bebravou majú práce aj počas leta dostatok. V meste už, okrem iného, stihli zabezpečiť vybudovanie komplexného varovného a vyrozumievacieho systému. V plánoch pokračujú ďalej. Najbližšie by chceli vybudovať cyklotrasu aj pódium. Aktuálne sú vo fáze, kedy vypísali verejné obstarávanie a čakajú na vhodného dodávateľa. 

 

V rámci úprav počítajú i s výstavbou cyklistickej trasy či pódia. Dodávateľa prác hľadajú cez verejnú súťaž, náklady odhadli na viac ako 375 000 eur. Radnica chce zrealizovať časť funkčno-priestorových prvkov, ktoré naplánovala v rámci revitalizácie parku. "Pôjde o trasu pre cyklistov a korčuliarov, pódium a auditórium spolu s časťou trasy pre chodcov, ktorá je prispôsobená aj pre imobilných, verejné osvetlenie a súvisiacu infraštruktúru v podobe elektrickej prípojky a odvádzania dažďovej vody," spresnili z mesta v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Realizácia prvkov podľa informácií z mesta prispeje k vytvoreniu oddychovo-športového priestoru v exteriéri, ktorý bude slúžiť širokej verejnosti na pohybové a športové aktivity, kultúrno-spoločenské a voľnočasové všetkých vekových skupín, čím sa zvýši kvalita života obyvateľov mesta a jeho okolia.

 

Náklady na realizáciu prác odhadli na 375 662,22 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), ako kritérium na výber víťaza verejnej súťaže určili najnižšiu ponúknutú cenu. V samospráve majú ambíciu investíciu financovať z vlastných zdrojov a dotácie od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktorá je určená na podporu rozvoja telesnej kultúry, športu a turistiky pre deti a mládež. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies