Už 8 mesiacov nebol v obchode. Všetko potrebné si dopestuje na záhrade

NETKY.SK • 29 Január 2021, 14:28 • 2 min
Už 8 mesiacov nebol v obchode. Všetko potrebné si dopestuje na záhrade

Mladý muž vyradil zo svojej každodennej rutiny návštevu obchodov a nákupných centier. Všetko potrebné pre svoj život si dokáže dopestovať v záhrade, ktorou ju inšpiroval dedko.

slovakia

left justify in out

Vytrvalý a vášnivý záhradkár pôvodom z Talianska Alessandro Vitale, sa pred šiestimi rokmi presťahoval do Londýna. Počas lockdownu vypestoval tak obrovské množstvo ovocia a zeleniny, že do obchodu nemusel ísť neuveriteľných 8 mesiacov.

 

img

 

Dvadsaťdeväťročný tatér  si na  svojej okennej parapete pestoval najprv chilli papričky a mätu,  ale keď  sa presťahoval do bytu so zdieľanou záhradou, musel ju využiť. Parapetu teda veľmi rýchlo vymenil za  patio, ktoré premenil na zelenú krajinu. Z reckylovaných plastových fliaš vytvoril stenu na bylinky a tiež kvetináče

 

 

img

 

Jeho prvá úroda obsahovala až 30 rôznych druhov zeleniny, vrátane kapusty, cesnaku, mrkvy, feniklu, póru, karfiolu a brokolice. Len zo šiestich kríčkov paradajok zozbieral 35 kíl paradajok a nazbieral 10 kíl 17 druhov chilli.

 

img

 

Alessander dbá na životné prostredie a plodiny sú organické, pri ich pestovaní si dal záležať na šetrnosti k životnému prostrediu. Na ničenie škodcov používa žihľavu z parku a ako hnojivo podomácky vypestované aloe vera. 

 

„Keď som bol dieťa, pomáhal som dedkovi vonku na záhrade. Pamätám si, že dovážal chilli semiačka z celého sveta a mal tony rastlín,“  tvrdí. „Keď zbieral papričky, nemohol som sa ani priblížiť, pretože mi stekali slzy po tvári,“ spomína Alessandro. A to bolo prvotným impulzom na to, aby v ňom rástla láska k prírode a záhradníctvu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies