Bývalý elitný policajt je na úteku. Údajne vedel o chystanej razii

NETKY.SK • 21 Január 2022, 13:11 • 2 min
Bývalý elitný policajt je na úteku. Údajne vedel o chystanej razii

BRATISLAVA - Mareka Máhra zo Šale chceli zadržať počas razie Agentúra, no doteraz ho nenašli. Uviedli to spravodajské portály zregiony.sk a aktuality.sk. Informáciu o úteku potvrdila TASR aj polícia.

slovakia

left justify in out

Podľa medializovaných informácií bývalého policajta pri utorkovej razii doma nezastihli a nie je jasné, kde sa nachádza. Polícia preto po ňom vyhlásila pátranie.

 

img

 

Portál zregiony.sk sa odvoláva na informácie z prostredia polície, podľa ktorých sa dal bývalý príslušník Úradu zvláštnych policajných činností na útek potom, ako získal informáciu zvnútra polície.

 

K téme: Vyšetrovateľ žiada väzbu pre štyroch obvinených z akcie Agentúra

 

Polícia pre TASR potvrdila, že Máhr je na úteku, vyhlásila už po ňom pátranie. Nepotvrdila však, že obvinený mal mať informácie o plánovanom zadržaní z prostredia polície. „Informáciu, že mal dostať informácie z prostredia polície, že bude zadržaný, a preto sa dal na útek, nemôžeme potvrdiť,“ skonštatovali z komunikačného oddelenia policajného zboru.

 

img

 

V rámci policajnej akcie Agentúra obvinili celkovo 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Štyri obvinené osoby zadržali. Obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu štyroch obvinených.

 

Prečítajte si tiež: Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru odročili. Čo sa stalo?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies