Ukrajinský vodič kamióna po dopravnej nehode pri obci Párnica nafúkal až 3,29 promile

NETKY.SK • 24 Október 2023, 17:30 • 2 min
Ukrajinský vodič kamióna po dopravnej nehode pri obci Párnica nafúkal až 3,29 promile

PÁRNICA - V pondelok (23. októbra) v čase okolo 14.00 hod. došlo na ceste prvej triedy č. 70 v k.ú. obce Párnica (okres Dolný Kubín) k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 41 ročný vodič z Ukrajiny viedol nákladné motorové vozidlo zn. Renault v smere od obce Kraľovany na obec Párnica. Podrobil sa dychovej skúške, ktorá ukázala až 3,29 promile.

slovakia

left justify in out

V pondelok  (23. októbra)  v čase okolo 14.00 hod. došlo na ceste prvej triedy č. 70 v k.ú. obce  Párnica (okres Dolný Kubín)  k  dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 41 ročný vodič z Ukrajiny  viedol nákladné motorové vozidlo zn. Renault v smere od obce Kraľovany na obec Párnica. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k stretu s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom zn. Man.

Po  dopravnej nehode sa  41 ročný  muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,58 mg/l (3,29 promile)  alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U druhého vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo.


V súvislosti s touto udalosťou už 41 ročný vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline, Foto: MV SR / Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies