Ukrajina prišla s tvrdením, že zasiahla ruský stroj Su - 57

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 13:58 • 2 min
Ukrajina prišla s tvrdením, že zasiahla ruský stroj Su - 57

KYJEV - Ukrajinská armáda údajne zasiahla ruskú stíhačku typu Su-57

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda sa vo svojom príspevku na Telegrame pochválila zásahom ruskej stíhačky typu Su - 57. Informovala o tom v nedeľu ukrajinská vojenská rozviedka (HUR). Dôjsť k tomu malo na letisku v Astrachaňskej oblasti. Ako dôkaz mali slúžiť satelitné snímky z miesta, informujú agentúry Reuters a AFP.

Z uvedenej správy ukrajinskej rozviedky sa nedozvedáme, akým spôsobom bol ruský stroj zasiahnutý, ani to, ktorý útvar ukrajinskej armády útok realizoval.

Letisko, kde malo dôjsť k zasiahnutiu ruskej stíhačky sa nachádza približne 600 km od frontovej línie. Objavila sa informácia, že stíhačku zasiahol dron. Túto informáciu priniesol ruský bloger vystupujúci pod menom Fighterbomber.

Su - 57 je ruské jednomiestne dvojmotorové stíhacie lietadlo 5. generácie. Vyvíja ho konštrukčná kancelária Suchoj. Počítalo sa so  zavedením do ruských vzdušných síl už v roku 2019. Tieto lietadlá mali nahradiť dosluhujúce a technologicky prekonané stroje typu Su - 27 a MiG - 29. Sériovo sú tieto stroje vyrábané od roku 2022.

Ruské ministerstvo obrany poskytlo informáciu o zostrelení troch dronov zo strany protivzdušnej obrany v uvedenej oblasti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: sk.m.wikipedia.org
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies