Učiteľ sa pre pandémiu ocitol na ulici. Neuveríte čo preňho spravil bývalý študent!

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 07:18 • 2 min
Učiteľ sa pre pandémiu ocitol na ulici. Neuveríte čo preňho spravil bývalý študent!

„Mojim cieľom bolo, aby som pomohol učiteľovi, ktorý prežíval ťažké obdobie počas pandémie,“ uviedol bývalý študent.

slovakia

left justify in out

Každé ráno, keď išiel Steven Nava do práce, videl niekoho, ako spí v aute na parkovisku. O pár týždňov neskôr sa dozvedel, že muža dobre pozná. 

 

„Všimol som si, že má v aute všetky svoje veci. Vtedy som si uvedomil, že je bezdomovec,“ povedal Nava pre NBC Los Angeles. Uvedomil si tiež, že tým mužom bol jeho bývalý suplujúci učiteľ na strednej škole José Villaruel, ktorý však pre pandémiu stratil prácu a onedlho aj strechu nad hlavou.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Muž bez domova dostal pokutu kvôli zákazu vychádzania


Keď Nava s učiteľom nadviazal kontakt, pomohol mu nájsť hotel a dal mu 300 dolárov. „Mojim cieľom bolo, aby som pomohol učiteľovi, ktorý prežíval ťažké obdobie počas pandémie,“ uviedol. Nesmiem sa vzdať a musím ísť ďalej," tvrdil bývalý učiteľ, no nevedel čo preňho jeho žiak chystá. 

 

Pomoc učiteľovi s 300 dolármi totiž nebola všetko, keďže  sa  Nava vybral na Twitter, aby požiadal miestnu komunitu o pomoc.

 


"Pán. V. bol skvelým, zábavným a ochotným pedagógom vo Fontana Unified School District,“ napísal Nava. "Počas pandémie prišiel o prácu a odvtedy žije v aute napriek brutálnemu počasiu a životným podmienkam. Táto zbierka mu má pomôcť finančne a dostať ho späť do normálneho života. “


Ostatní oceňovali Navu za jeho snahu. "Ďakujeme, že ste v našej komunite takým hrdinom a hľadáte pomoc ľudí, ktorí ju potrebujú," napísala Claudia Gonzalez. "Ste dobrým príkladom toho, čo to znamená nezištne hľadať pomoc pre tých, ktorí potrebujú podporu a trochu ľudskosti."

 

img


Doteraz vyzbieral viac ako 27 000 dolárov, čím prekonal pôvodný cieľ vo výške 15 000 dolárov. Pri 77. narodeninách Villaruelu ň Nava zhromaždil bývalých študentov, aby ich oslávili so svojím bývalým učiteľom. "Chcem, aby cítil, že nám na ňom záleží a že ho milujú všetci, ktorým v priebehu rokov pomáhal," napísal Nava na twitteri. Na večierku bol Villaruel obdarovaný šekom vo výške 27 000 dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies