Turista dostal na lanovke epileptický záchvat: Takmer spadol zo sedačky

NETKY.SK • 20 November 2017, 09:10 • 2 min
Turista dostal na lanovke epileptický záchvat: Takmer spadol zo sedačky

POPRAD – V turistickom stredisku v Bachledovej doline pomáhali počas víkendu 30-ročnému mužovi s epileptickým záchvatom, postihol ho počas jazdy na sedačkovej lanovke.

slovakia

left justify in out

Spoločníčke, ktorá s mužom sedela na sedačke, sa podarilo zabrániť jeho pádu zo sedačky a krikom upozornila obsluhu lanovky.

 

„Situácia bola o to závažnejšia, že postihnutým bol imobilný muž. Obsluha lanovky po príchode sedačky do údolnej stanice lanovku zastavila, postihnutého v spolupráci s ďalšími zamestnancami strediska uložili v teplých priestoroch a privolali rýchlu zdravotnú pomoc,“ opísal udalosť Jaroslav Švorc, predseda Tatranskej horskej služby – dobrovoľného zboru (THS-DZ).

 

K postihnutému medzitým lanovkou zišiel aj službukonajúci člen Tatranskej horskej služby. Pre podozrenie z ďalších zdravotných komplikácií muža transportovali na ďalšie odborné vyšetrenie do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies