Trump podal žalobu za výsledky v Georgii, o prepočítanie hlasov požiada v štáte Wisconsin, naznačuje, že došlo k podvodu

NETKY.SK • 5 November 2020, 06:33 • 2 min
Trump podal žalobu za výsledky v Georgii, o prepočítanie hlasov požiada v štáte Wisconsin, naznačuje, že došlo k podvodu

Demokratický prezidentský kandidát na prezidenta Spojených štátov Amerických Joe Biden dokázal získať aj voličov štátu Michigan. Aspoň to hovoria výsledky volieb prezidenta v tomto štáte.

slovakia

left justify in out

No Donald Trump sa už počas prvej povolebnej noci vyjadril, že v dvoch štátoch došlo k zvláštnemu úkazu, keď zrazu Bidenovi v narastaní počtu hlasov pribudlo veľké množstvo hlasov, kým jemu nepribúdali žiadne. Neraz naznačil, že voľby boli takto zmanipulované. Ak prehrá, podá žalobu na Najvyšší súd.

 

 

Bidenovi za výhru v Michigane pribudlo ďalších 16 voliteľov. Podarilo sa mu tak získať aj ďalší zo štátov, ktoré boli podstatné pre Trumpovu výhru pred štyrmi rokmi. Agentúra AP, aj televízia Fox News tvrdia, že Biden získal už 264 voliteľov, potrebuje tak k výhre ešte 6 voliteľov. Tých mu môže dať Nevada, kde podľa TV Fox Biden priebežne vedie.

 

Úradujúci prezident má zatiaľ 214 voliteľov. Prezidentské voľby v USA vyhrá ten, kto dostane aspoň 270 hlasov zo Zboru voliteľov. Zbor má 538 členov a títo zastupujú jednotlivé štáty.

 


Trumpov tím medzitým podal žalobu už v treťom štáte, Georgii. Snažia sa aj pozastaviť ďalšie počítanie hlasov, a to voličov, ktorí volili poštou. Urobili tak v Pensylvánii a Michigane a tiež požiadali o prepočítanie hlasov v štáte Wisconsin. Prečítajte si aj o prvom Trumpovom prejave po voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies