Trnavčanka Tereza Porubská získala titul majsterky Európy v silovom trojboji

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 17:39 • 2 min
Trnavčanka Tereza Porubská získala titul majsterky Európy v silovom trojboji

Vo štvrtok sa šampionát prehupne do vrcholovej fázy, pretekári budú súťažiť v tzv. spevňovacích superdresoch.

slovakia

left justify in out

Najlepšie výkony úvodného dňa WUAP Majstrovstiev Európy 2024 v silovom trojboji, tlaku na lavičke a mŕtvom ťahu dosiahli spomedzi Slovákov pretekári klubu Ambitious Lifting Nové Mesto nad Váhom.
 
Na šampionáte, ktorý sa od utorka až do soboty koná v Mestskej športovej hale v Trnave, štartuje 350 súťažiacich z 15 európskych krajín. V utorok vyhral kategóriu dorastencov do 95 kilogramov Frederik Jendraššák, ktorý dosiahol v silovom trojboji celkový výkon 640 kilogramov, pričom v drepe zvládol 250 kg, v tlaku na lavičke 145 kg a mŕtvom ťahu 240 kg.
 
Jeho tímový kolega z Nového Mesta nad Váhom Marek Červenka triumfoval v kategórii juniorov do 95 kg. Jeho celkový výkon 650 kg pozostával z výkonov: 250 kg drep, 140 kg tlak na lavičke a 260 kg mŕtvy ťah.
 
Stredajšie predpoludnie patrilo ženám. V kategórii dorasteniek do 60 kg bodovala zo Sloveniek Lillien Pačová z ŠK Kornel Banská Bystrica s celkovým výkonom 318,5 kg v troch disciplínach.

Obrazok
Zdroj: Jan Šuráň

Medzi juniorkami do 52 kg dosiahla najlepšie čísla Maďarka Laura Tomai, titul majsterky Európy získala v súčte s nákladom 295 kg. Kategóriu Open nad 82,5 kg ovládla česká pretekárka Dominika Uhrová s celkovým výsledkom 465 kg. Slovenka Radka Tóth z košického klubu Bodygeek skončila prvá v kategórii do 52 kg s výkonom 262,5 kg.
 
Spomedzi Trnavčaniek si titul európskej šampiónky prevzala Tereza Porubská. Členka Sport clubu Pohoda zaznamenala medzi dorastenkami do 67,5 kg sumárny výkon 295 kg.
 
„Teší ma, že šampionát prebieha podľa plánu a bez akýchkoľvek zranení. Účasť pretekárov z 15 európskych krajín je pre našu organizáciu výborným vysvedčením, veľmi pozitívna je tiež účasť viac ako 60 žien. Opäť sa potvrdzuje, že silový trojboj je šport pre všetkých bez rozdielu veku a pohlavia,“ uviedol Rudolf Siska, viceprezident AWPC Slovakia - Slovenskej amatérskej federácie silového trojboja.
 
WUAP Majstrovstiev Európy 2024 pokračujú súťažou MASTERS v silovom trojboji, čím vyvrcholí tzv. RAW súťaž. Kategória equip, teda súťaž v spevňovacích superdresoch, príde na rad vo štvrtok. V piatok a sobotu budú prebiehať disciplíny v tlaku na lavičke a sobotný program vyvrcholí mŕtvym ťahom.

Obrazok
Zdroj: Jan Šuráň

Vstup pre divákov je zdarma, súboje sa začínajú denne o 9:00 a vrcholia približne o 18:00.

 

Ďalší program


Štvrtok 13. júna od 9:00:
- Silový trojboj RAW muži - Open
- Silový trojboj EQ - všetci pretekári (muži/ženy)

Piatok 14. júna od 9:00:
- Tlak na lavičke RAW - všetci pretekári (muži/ženy)

Sobota 15. júna od 9:00:
- Tlak na lavičke EQ - všetci pretekári (muži/ženy)
- Tlak na lavičke F8 - všetci pretekári (muži/ženy)
- Mŕtvy ťah RAW - všetci pretekári (muži/ženy)
- Mŕtvy ťah EQ - všetci pretekári (muži/ženy)

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj/Autor: Tlačová správa AWPC Slovakia, Foto: Jan Šuráň / AWPC Slovakia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies