Tradičný Vianočný jarmek spestrí aj kopaničiarska zabíjačka
Tisícka kilogramov kyslej kapusty, 200 živých kaprov, 100 vianočných stromčekov, ale i 150 kilogramov múky a 160 litrov oleja na tradičné kapustníky čaká dnes a v sobotu (18. 12.) na účastníkov myjavského Vianočného jarmeka s kopaničiarskou zabíjačkou.
Podľa hovorcu mesta Myjava Mareka Hrina otvorí jarmok návštevníkom svoje brány v kopaničiarskom mestečku už dnes od 11. hodiny. V 18 štýlových predajných stánkoch evokujúcich starú kopaničiarsku architektúru nájdu návštevníci jarmoku okrem iného aj tovar, ktorý ani v minulosti nechýbal na štedrovečernom kopaničiarskom stole - mäsové výrobky, ryby, kyslú kapustu.
"V sobotu bude jarmok pokračovať od 9. hodiny a jeho súčasťou bude aj kopaničiarska zabíjačka – karminá (prasa sa však nezabíja priamo na námestí) v podaní členov Folklórnej skupiny Kýčer z Turej Lúky, ktorá sa začne o 10. hodine. Návštevníci myjavského vianočného jarmoku tu budú môcť ochutnať zabíjačkové špeciality a zabaviť sa na sprievodnom kultúrnom programe," dodal Hrin.
Počas dvoch dní sa na jarmočnom pódiu vystriedajú deti z myjavských materských a základných škôl, myjavskí heligonkári, detský folklórny súbor Kopaničiarik a FS Oskoruša z Uherského Ostrohu (ČR).
Tí, ktorí budú mať záujem, môžu Vianočný jarmek zakončiť návštevou galaprogramu Živé spomienky usporadúvaného pri príležitosti 55. výročia Folklórneho súboru Kopaničiar. Ten sa uskutoční v sobotu a v nedeľu o 18. hodine v Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave.
Zdroj: TASR
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies