Syn Joea Bidena je podozrivý z daňových podvodov

NETKY.SK • 10 December 2020, 06:56 • 2 min
Syn Joea Bidena je podozrivý z daňových podvodov

WASHINGTON – Syn novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena sa priznal, že ho vyšetrujú federálne úrady z daňových podvodov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Hunter Biden vo vyhlásení uviedol, že o vyšetrovaní sa dozvedel v utorok. Podrobnosti však poskytnúť nechcel.

 

Aktivity Huntera vyšetrujú úrady

„Pristupujem k tejto situácii veľmi vážne, no som presvedčený, že profesionálne a objektívne preskúmanie týchto záležitostí preukáže, že som svoje záležitosti spravoval zákonne a náležite vrátane využitia profesionálneho daňového poradcu,“ povedal Hunter Biden.

 

 

Federálna prokuratúra v americkom štáte Delaware v spolupráci s vyšetrovateľmi federálneho daňového úradu (IRS) a Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) podnikli kroky v súvislosti s vyšetrovaním Huntera Bidena, uviedla stanica CNN s odvolaním sa na zdroj oboznámený so situáciou.

 

Vyšetrovanie sa malo začať už v roku 2018, avšak o pár mesiacov bolo pozastavené. Dôvodom mali práve blížiace sa prezidentské voľby.

 

Pravidlá amerického ministerstva spravodlivosti totiž nepovoľujú právne kroky v prípadoch, ktoré by ich mohli nejakým spôsobom ovplyvniť, informovala stanica CNBC.

 

Republikáni ho obviňovali už skôr

Dosluhujúci americký prezident Donald Trump voči Hunterovi Bidenovi vzniesli viacero nepodložených obvinení z korupcie, ktorá mala súvisieť s jeho prácou na Ukrajine.

 

Republikáni Huntera Bidena počas kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami kritizovali za jeho obchodné aktivity na Ukrajine a v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies