Švajčiarska banka je v otázke pandémie optimistická. Takto vidia vývoj v USA po vakcíne

NETKY.SK • 13 November 2020, 19:06 • 2 min
Švajčiarska banka je v otázke pandémie optimistická. Takto vidia vývoj v USA po vakcíne

Ekonómovia švajčiarskeho finančného domu sú presvedčení o možnosti dobrej správy pre USA, ktoré tiež trápi epidémia.

slovakia

left justify in out

Odborníci zo švajčiarskej banky UBS sa nazdávajú, že prípady ochorenia COVID-19 by o pol roka mohli výrazne klesnúť, takmer až na minimum. V pdchadoch si najprv mysleli, že počet infekcií výrazne klesne v USA koncom nasledujúceho roka. Veľkú nádej a tiež zmenu prognóz však priniesla dobre sa vyvíjajúca vakcína od Pfizer a BioNTech.

 

 

Takto môže číslo výrazne klesnúť už o šesť mesiacov. Píše o tom stránka cnbc.com. Podľa firiem by mohla mať vakcína úspešnosť 90 percent. A tak by mohla nastať situácia, kde „hlásené prípady ochorenia COVID-19 v USA klesnú takmer na nulu v druhom kvartáli budúceho roka". Myslí si to hlavný ekonóm banky pre Spojené štáty Seth Carpenter.


Podľa Anthonyho Fauciho, ktorý pre Biely dom radí v otázkach nového koronavírusu, však očkovacia látka nemusí byť spásonosná. Je keptický pokiaľ ide o možnosť vykorenenia vírusu. „Ide o niečo, čo budeme musieť udržiavať pod kontrolou dlhodobo," prezradil Fauci pre portál

 

 

V otázke vývoja koronavírusu môže byť dôležité aj to, kto sa snate novým americkým prezidentom, keďže doteraz boli opatrenia nejednotné a jednotlivé americké štáty sa až bili o ochranné pomôcky. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na stránke shop.netky.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies