Študent zaútočil nožom na učiteľku angličtiny

NETKY.SK • 28 Máj 2024, 10:32 • 2 min
Študent zaútočil nožom na učiteľku angličtiny

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala 18-ročného študenta, ktorý počas vyučovania nožom zaútočil na svoju učiteľku. Útok sa odohral v pondelok v lýceu v meste Chemillé-en-Anjou v departemente Maine-et-Loire v regióne Pays de la Loire na západe Francúzska. Informoval o tom denník Le Monde.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry obeť útoku, učiteľka angličtiny, utrpela poranenie tváre bez život ohrozujúcej prognózy. Mladík je vyšetrovaný pre podozrenie z pokusu o vraždu.
 
K útoku došlo o 09.45 h SELČ. Páchateľ z miesta činu ušiel cez okno, pričom zahodil zbraň. Do pátrania po ňom bolo povolaných aj asi 40 žandárov. Podľa agentúry DPA sa pátranie skončilo pomerne rýchlo.
 
Motív činu nateraz nie je známy. Mladík nemá žiadne záznamy v registri trestov a nemal ani problémy s políciou.
 
DPA pripomenula, že Francúzsko vlani zažilo šok v podobe vraždy učiteľky na strednej škole v severnom Francúzsku, ktorú spáchal islamistami zradikalizovaný mladík. Zranené boli vtedy aj ďalšie tri osoby. O niekoľko týždňov neskôr sa 12-ročné dievča s nožom v ruke vyhrážalo svojej učiteľke angličtiny. Tento incident sa odohral v meste Rennes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Le Monde, DPA, Ilustračné foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies