Štátny ústav pre kontrolu liečiv uvítal zverejnenie zmluvy na nákup vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 13:05 • 2 min
Štátny ústav pre kontrolu liečiv uvítal zverejnenie zmluvy na nákup vakcíny Sputnik V

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv víta zverejnenie zmluvy na nákup ruskej vakcíny Sputnik V.

slovakia

left justify in out

Zverejnenie zmluvy podľa jeho hovorkyne Magdalény Jurkemíkovej jednoznačne vyvracia obvinenia, ktoré boli voči ústavu a jeho predstaviteľom v posledných týždňoch z rôznych strán vznášané. ŠÚKL oceňuje aj to, že do zmluvy boli zahrnuté požiadavky na dodanie dokumentácie, ktoré sa do zmluvy dostali aj s poznámkami ŠÚKL-u. Štátny ústav však zároveň konštatoval, že dokumentácia v takomto formáte ani rozsahu nebola dodaná.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Zmluva o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V je zverejnená, Rusko nezodpovedá za účinnosť očkovacej látky!


Jurkemíková zároveň uviedla, že ŠÚKL v zmluve neidentifikoval podmienku na to, aby bola vakcína testovaná v OMCL laboratóriu, ako to bolo viacnásobne nepravdivo interpretované. „Zmluva takisto hovorí, že Sputnik V predstavuje 'Trademark', teda obchodnú značku spájajúcu rôzne vakcíny, čo bolo potvrdené aj výrokom, že zloženie a určité časti vakcíny môžu byť predmetom zmeny,“ povedala hovorkyňa štátneho ústavu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies