Starbucks v Británii pre koronavírus dočasne zakázal šálky na opakované použitie

NETKY.SK • 6 Marec 2020, 15:48 • 2 min
Starbucks v Británii pre koronavírus dočasne zakázal šálky na opakované použitie

BRATISLAVA - Kaviarne siete Starbucks vo Veľkej Británii dočasne zakázali šálky na opakované používanie v reakcii na epidémiu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Obchodný reťazec kaviarní uviedol, že nápoje bude podávať v papierových pohároch.

 

Podobné opatrenia už skôr prijali v USA a v Číne

"V našich kaviarniach vo Veľkej Británii robíme prestávku v používaní osobných šálok alebo pohárov," povedal hovorca spoločnosti Starbucks pre Európu Robert Lynch. Informuje o tom portál bbc.com.

 


Podobné opatrenie ako v Británii reťazec už skôr prijal v USA a v Číne sieť Starbucks už v januári zatvorila polovicu zo svojich takmer 4 300 kaviarní v snahe pomôcť úsiliu o zastavenie koronavírusu.

 

Podľa vládnej správy z roku 2018 sa v Británii každoročne zahodí najmenej 2,5 mld. papierových pohárov na kávu. Avšak profesorka Sally Bloomfieldová z Londýnskej školy hygieny a tropickej medicíny uviedla, že hygiena by mala mať "väčšiu prioritu" ako obavy o životné prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies