Správca zálohového systému zvyšuje manipulačné poplatky pre distribútorov

NETKY.SK • 10 Február 2023, 08:30 • 2 min
Správca zálohového systému zvyšuje manipulačné poplatky pre distribútorov

Bratislava - Distribútori zabezpečujúci zálohovanie plastových obalov budú mať zvýšený manipulačný poplatok. Informuje o tom Správca zálohového systému.

slovakia

left justify in out

"V prípade zálohomatov sa bude prihliadať na množstvo priemerného mesačného vyzbieraného objemu zálohovaných obalov za daný rok. Pre ručný zber sa nielen výrazne zvyšuje poplatok skoro na dvojnásobok, ale bude obchodníkovi aj priamo preplatený celý náklad za ručný skener vo výške približne 700 eur," priblížila marketingová manažérka Správcu zálohového systému Monika Farka. Dodala, že k zvýšeniu manipulačných poplatkov došlo po nezávislej externej analýze vychádzajúcej z relevantných dát. "Správca záloh by týmto krokom rád zvýšil motiváciu aj menších prevádzok, ktorých zapojenie je dôležité v prípade snahy zahustiť odbernú sieť o predajne nachádzajúce sa v menších obciach," vysvetlila Farka. Zvýšenie by tak podľa jej slov malo prispieť k ďalšiemu zefektívneniu fungovania zálohového systému na Slovensku a napĺňaniu cieľov na tento rok, čo je predovšetkým dosiahnutie miery návratnosti aspoň 80 percent. Na Slovensku sa v roku 2022, počas prvého roka zálohovania, vyzbieralo viac ako 787 miliónov zálohovaných nápojových obalov. Od januára do novembra 2022 uviedli na trh miliardu zálohovaných PET fliaš či plechoviek. Ku koncu minulého roka bolo registrovaných vyše 3000 odberných miest. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies