Spoločnosť Disney oznámila „pauzu“ svojich aktivít v Rusku

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 07:12 • 2 min
Spoločnosť Disney oznámila „pauzu“ svojich aktivít v Rusku

WASHINGTON – Spoločnosť The Walt Disney Company so sídlom v USA oznámila "pauzu" svojich obchodných aktivít v Rusku, informovala vo štvrtok stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Tento krok zahŕňa licencovanie obsahu a produktov ako časopis National Geographic, zájazdy, Disney Cruise Line, lineárne televízne kanály a produkciu miestneho obsahu. „Niektoré z týchto obchodných aktivít môžeme a okamžite pozastavíme... Iné, napríklad lineárne kanály a niektoré licencovanie obsahu a produktov, si vyžadujú určitý čas vzhľadom na zložitosť zmlúv,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

 

img

 

Začiatkom tohto týždňa spoločnosť oznámila, že prestane uvádzať aj kinofilmy v Rusku. Po invázii ruskej armády na Ukrajinu desiatky medzinárodných firiem zatvorili alebo výrazne obmedzili svoje podnikanie v Rusku alebo sa vzdali investícií – vrátane spoločností Netflix, McDonald's, Shell, BP, Sony či Starbucks.

 

Možno vás zaujme: Na Ukrajine evakuovali už vyše 400 000 civilistov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies