SNS: Veríme, že sa koalícia dohodne na postupe pri voľbe predsedu NR SR

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 12:54 • 2 min
SNS: Veríme, že sa koalícia dohodne na postupe pri voľbe predsedu NR SR

BRATISLAVA - SNS považuje za dôležité, aby sa na inaugurácií novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho zúčastnil aj nový šéf Národnej rady. Verí, že sa na pondelkovom rokovaní vládna koalícia dohodne na postupe voľby predsedu NR SR.

slovakia

left justify in out

"Pre koalíciu je dôležitá súdržnosť, preto SNS verí, že na pondelkovom rokovaní, tak ako bolo dohodnuté, sa na júnovú schôdzu dohodne postup na voľbe nového predsedu Národnej rady SR," uviedla hovorkyňa SNS, Zuzana Škopcová.

Strana zároveň podotkla, že vníma podporu strany SMER-SD a ministra Roberta Kaliňáka, ktorý v utorok vyjadril podporu Dankovi. Minister obrany povedal, že Andrej Danko je vhodný kandidát na post predsedu parlamentu. 

Obsadenie postu je však podľa Kaliňáka na dohode Hlasu a SNS. SNS tvrdí, že Hlas je dlžný ako aj voči nim, tak aj voči Smeru-SD. "Bez jasnej podpory strán Smer-SD a SNS by strana Hlas-SD nezískala post orezidenta SR," dodala hovorkyňa.

Nový šéf Hlasu, Matúš Šutaj Eštok, vyzval koaličných partnerov o rešpektovanie koaličnej zmluvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: novinky.cz
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies