Slovenský bojovník mal problém, ale súper sa nad ním zľutoval

NETKY.SK • 26 September 2020, 15:47 • 2 min
Slovenský bojovník mal problém, ale súper sa nad ním zľutoval

Ľudovít Klein je o totiž 1,8 kg ťažší, než povoľujú limity.

slovakia

left justify in out

Dozvedel sa to pred premiérou v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení. Na podujatí UFC 253 v Abú Zabí (v nedeľu od 2.00 SELČ) mal bojovať proti aktérovi z Nového Zélenadu Shaneovi Youngovi v perovej divízii. Prekročil však hranicu 66 kg.


Dvadsaťpäťročný Slovák o debut nepríde, musí sa vzdať len podielu zo svojho zárobku. Jeho súper totiž súhlasil, že sa stretne so súperom, ktorý prekročil limit. Klein si v profesionálnej kariére pripísal šestnásť triumfov a dve prehry. Sedemkrát za sebou sa tešil od októbra 2017.

 

 

O dva roky starší súper z Nového Zélandu má medzi profesionálmi bilanciu 13-4. V rámci UFC prehral s úradujúcim šampiónom perovej váhy Alexandrom Volkanovským, no následne bol dvakrát za sebou úspešný.

Chýba mu zápasová prax od februára. Predzápasovú konfrontáciu po vážení okorenil bojovým tancom svojich krajanov haka, ktorým sú preslávení najmä novozélandskí ragbisti.
 

Premiérový galavečer pre Slováka vyvrcholí dvoma titulovými súbojmi. Israel Adesanya sa bude opäť pokúšať o zisk opasku v strednej váhe  proti Paulovi Costovi. Predmetom zápolenia bude aj uvoľnený titul v poloťažkej hmotnostnej kategórii. Sily si zmerajú Jan Blachowicz a Dominick Reyes.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies