MENINY , EDMUND
close

Dnes je 1. december 2023

EDMUND


Z histórie
1. DECEMBER 1835

Hans Christian Andersen publikoval svoju prvú knihu rozprávok

Hebrejský dátum: 5784.3
Juliánsky dátum: 2460280

Do sviatku
23d
Do víkendu
7h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Očakávaj Hospodina! Buď silný! Nech je pevné tvoje srdce. Očakávaj Hospodina!

Žalm 27:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Recept na banánový chlieb podľa kuchárov z Jeme zdravo

NETKY.SK • 03.12 • Čítanie 2 min

Medzi pekármi je v poslednom čase veľmi obľúbený banana bread alebo banánový chlieb. Vyskúšajte tento chutný recept podľa kuchárov z Jeme zdravo.

slovakia

left justify in out

Príprava: 15 minút, Tepelná úprava: 45 minút, Náročnosť: ľahké, Počet porcií: 20 porcií

Nutričné informácie na 1 porciu: 132 kcal, 3 g bielkovín, 21 g sacharidov, 4 g tukov

 

Suroviny

— 2 banány (+1 banán navrch chleba − môžeme vynechať) 

— 60 ml kokosového oleja (roztopeného) 

— 70 g medu

— 2 vajcia 

— 400 g celozrnnej špaldovej múky 

— 1 lyžička mletej škorice 

— 190 ml mlieka 

— 2 lyžičky prášku do pečiva 

— štipka soli

 

Postup

Rúru predhrejeme na 175 °C. Banány roztlačíme vo väčšej mise vidličkou, pridáme k nim roztopený kokosový olej, med (najlepšie tekutý) a vajcia. Všetky ingrediencie spoločne vyšľaháme. Do misy pridáme všetky zvyšné ingrediencie − špaldovú múku, škoricu, mlieko, prášok do pečiva a soľ. 

 

Všetko starostlivo premiešame a cesto prelejeme do formy typu srnčí chrbát, ktorú najskôr vystelieme papierom na pečenie. Zvyšný banán pozdĺžne rozrežeme, položíme navrch a formu dáme do rúry. Chlieb pečieme pri 165 − 175 °C 40 − 45 minút. 

 

TIP Cesto vyskúšajte pri pečení špáradlom – ak je špáradlo po vytiahnutí z cesta vlhké, cesto je potrebné v rúre ešte chvíľku nechať.

 

O kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to

Tento recept a mnohé ďalšie nájdete v kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to. Kuchárska kniha od spoločnosti Jeme zdravo je už druhá v poradí po úspešnom prvom diele Jeme zdravo – rýchlo a jednoducho. 

 

V kuchárskej knihe nájdete celkom 120 zdravých a chutných receptov, ktoré sú rozdelené do kapitol podľa dennej doby ako napríklad Raňajky, Polievky, alebo Obedy a večere. Ako bonus v kuchárskej knihe nájdete kapitolu - Vianočné maškrty.

 

img

 

Recepty od Jeme zdravo sú rýchle na prípravu, takže v kuchyni nestrávite pol dňa a zvládne ich aj úplný začiatočník v kuchyni. Pri každom recepte je vždy uvedený čas a nutričné hodnoty pokrmu. Kuchári z Jeme zdravo dbajú na to, aby recepty vždy boli pripravené z bežne dostupných surovín.

 

Kuchárske knihy si môžete objednať v e-shope vydavateľstva na tomto odkaze. Pri zakúpení tlačenej kuchárskej knihy dostanete zadarmo jej elektronickú verziu (PDF). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Jeseň
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona