Slovenskí hokejisti prehrali v prípravnom zápase proti Lotyšsku po prdĺžení

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 05:57 • 2 min
Slovenskí hokejisti prehrali v prípravnom zápase proti Lotyšsku po prdĺžení

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v úvodnom zápase v príprave na tohtoročné majstrovstvá sveta s výberom Lotyšska tesne 1:2 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

V doplnkových samostatných nájazdoch zvíťazili Lotyši 3:2. Pre Slovákov to bol prvý duel po viac ako štrnástich mesiacoch.  Odvetný zápas Slovensko - Lotyšsko sa uskutoční v stredu 21. apríla o 16.00 h opäť v Piešťanoch.

 

Premiéru v národnom drese si v utorok odkrútili obrancovia Martin Bučko, Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš a Samuel Kňažko a útočníci Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominych, Marek Tvrdoň, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha. 

Slovákom vyšiel vstup do duelu a po 180 sekundách otvoril skóre útočník Adam Liška, ktorý sa najlepšie zorientoval pred gólmanom Janisom Kalniňšom. Zverenci trénera Craiga Ramsayho na piešťanskej ľadovej ploche podali sústredený výkon, avšak nevyhli sa ani chybám.

 

img

 

Lotyši od druhej tretiny zvýšili nasadenie, vyťažili z toho však len vyrovnávajúci gól Martiňša Karsumsa po menšom zaváhaní slovenského mužstva pri striedaní a vzápätí aj pri bránení. Obaja súperi si v ďalšom priebehu stretnutia vypracovali niekoľko šancí, ale ani všetky zostali nevyužité.

 

Na rad prišlo predĺženie, v ktorom síce boli mierne aktívnejší Slováci. Už po minúte mali obrovskú šancu rozhodnúť duel debutanti v národnom drese Kňažko a Mucha, ale prvý menovaný nepretlačil puk pri bližšej žŕdke a druhému vzápätí nevyšiel bekhendový blafák.V 64. minúte využil prečíslenie Renars Krastenbergs, ktorý prvou strelou Lotyšov v predĺžení rozhodol zápas.

 



"Prehra je sklamaním. Hrali sme celkom dobre, ale nie dostatočne. Musíme hrať rýchlejšie a byť silnejší na puku. Myslím si, že mladí hráči sa ukázali v dobrom svetle, napríklad obranca Kňažko. Musíme však hrať dobre ako tím. Celkovo je to teda sklamanie, že sme neboli tak silní, ako sme chceli," povedal po stretnutí kouč Craig Ramsey podľa RTVS.

Po dvoch dueloch proti Lotyšom absolvujú Slováci ešte po dve stretnutia v Piešťanoch proti Nemcom a Rakúšanom, generálku na svetový šampionát absolvujú v Prahe proti domácim Čechom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies