Slovenské traktory poputujú do Ruska, tam je o ne obrovský záujem!

NETKY.SK • 29 November 2017, 07:59 • 2 min
Slovenské traktory poputujú do Ruska, tam je o ne obrovský záujem!

BRATISLAVA – Počas najbližších štyroch rokov bude slovenská firma dodávať poľnohospodárske stoje do Ruska. Do federácie by sa tak malo vyviezť až 6-tisíc kusov traktorov modelového radu Forterra.

slovakia

left justify in out

Európsky trh s traktormi prechádza od roku 2013 krízou. Je to dokonca horšie ako počas finančnej krízy, ktorá vypukla v roku 2008. Aby sa oživil tento sektor, veľký hráči intenzívne pracujú na vyhľadávaní nových odberateľov. 

 

Výrobca traktorov Zetor Brno, ktorý ovládajú Slováci stojaci za bratislavskou spoločnosťou HTC Holding, svoj pohľad otočili smerom na východ. V Rusku totiž záujem o traktory neustále narastá. Preto sa Slováci rozhodli využiť túto príležitosť a dobyť práve tento trh.

 

„Predpokladá sa, že do Ruska bude do roku 2022 dodaných až 6-tisíc kusov traktorov modelového radu Forterra. Ruský partner prejavil tiež záujem o dodávky ďalších modelových radov či motorov Zetor. Finančný objem spolupráce bol vyčíslený na 550 miliónov eur,“ uviedol pre HN predseda predstavenstva Zetor Tractors Martin Blaškovič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies