Slovenská plavkyňa Reichová zažalovala federáciu. Požaduje mastné odškodné!

NETKY.SK • 20 August 2021, 15:11 • 2 min
Slovenská plavkyňa Reichová zažalovala federáciu. Požaduje mastné odškodné!

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka v umeleckom plávaní Viktória Reichová zažalovala Slovenskú plaveckú federáciu (SPF). Žiada nemajetkovú ujmu vo výške 100-tisíc eur! Prípad sa začal v roku 2017, kedy upozornila na nevhodné správanie trénera.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli právni zástupcovia športovkyne prostredníctvom tlačovej správy, podľa ktorej mimosúdne rokovanie nebolo úspešné.

Reichová už uspela na arbitrážnom súde. Športovkyňa bola ešte v roku 2019  úspešná pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS) vo švajčiarskom Lausanne.

 

Nezhody a stopka pre slubnú športovkyňu prišla zo strany SPF po tom, ako v roku 2017 upozornila na nevhodné správanie maďarského trénera Gábora Szaudera. Odvtedy sa Reichová ťahá po súdoch. 

 

 

Zákaz reprezentovať Slovensko

SPF v minulosti viedla voči Reichovej disciplinárne konanie, pozastavila jej štatút reprezentanta v umeleckom (synchronizovanom, pozn. red.) plávaní a zakázala reprezentovať Slovensko na medzinárodných súťažiach.

 

Podľa CAS konanie SPF voči Reichovej nebolo správne a právne sa postavil na stranu plavkyne. V priebehu disciplinárneho konania pred SPF došlo v k viacerým procesným nezrovnalostiam, pozastavenie štatútu reprezentanta bolo nadmerné a neprimerané, disciplinárne konanie bolo príliš dlhé a Viktória Reichová neporušila štatút SPFPo verdikte CAS z roku 2019 sa SPF prostredníctvom prezidenta Ivana Šuleka športovkyni ospravedlnila.

 

Nezákonné konanie SPF

"Podstata tohto sporu nie je o športe samotnom, ale o pripomenutí existencie verejného záujmu, o rešpektovaní ľudskej osobnosti a určení hraníc osobnostných práv, za ktoré tretia osoba nemá právo bez ospravedlniteľného dôvodu vstupovať. Najmä, ak ide o maloletú osobu požívajúcu zvýšenú mieru ochrany zo strany spoločnosti. Považujeme za mimoriadne dôležité, aby sa Slovenská republika prostredníctvom súdnej moci vyjadrila k okolnostiam, ktoré Viktória vďaka nezákonnému konaniu Slovenskej plaveckej federácie ešte ako maloletá dlhodobo prežívala a ktorých účelom bolo, na škodu nás všetkých, zabrániť talentovanej športovkyni v napredovaní v športe," uviedoladvokát Martin Dočár.

 

Viktória Reichová medzičasom dosiahla plnoletosť a súťaží na najvyššej úrovni, je súčasťou slovenskej reprezentácie v umeleckom plávaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies