Slováci podporujú najmä otváranie obchodov prístupných z ulice, naopak najmenej hromadné podujatia

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 11:20 • 2 min
Slováci podporujú najmä otváranie obchodov prístupných z ulice, naopak najmenej hromadné podujatia

BRATISLAVA - Viac ako polovica Slovákov je v súčasnej situácii pandémie na Slovensku za otváranie obchodov a prevádzok služieb prístupných z ulice.

slovakia

left justify in out

Naopak, iba necelá desatina opýtaných by umožnila organizovanie hromadných podujatí. Ukázal to májový prieskum Omnibus spoločnosti Nielsen Admosphere, ktorý realizovala v období od 27. apríla do 2. mája tohto roku na vzorke 505 respondentov internetovej populácie staršej ako 15 rokov.

 

Tešia sa na kaderníctva
Z údajov pritom vyplynulo, že 50,1 % Slovákov je v súčasnej situácii za otváranie obchodov a prevádzok služieb prístupných z ulice, kým otváranie takýchto prevádzok v obchodných centrách podporuje iba 32 % opýtaných.

 

Okrem obchodov prístupných z ulice však Slováci v podobnej miere podporujú otváranie vonkajších športovísk, čo uviedlo 49,8 % opýtaných, kontaktných služieb, ako sú kaderníctva či pedikúra, kde to bolo 47,7 % respondentov a otváranie vonkajších terás podnikov verejného stravovania podporuje 46,1 % ľudí.

Vôbec najmenšiu podporu má momentálne obnovovanie hromadných podujatí, či už koncertov, festivalov a podobne. Za zrušenie takéhoto zákazu sa totiž vyjadrilo iba 7 % opýtaných.

 

img

 

Nie sú za kultúrne priestory

Nízku podporu však má aj prípadné otváranie kín a divadiel, na úrovni iba 16 %, či múzeí, galérií s 18,8 %. Len o niečo väčší podiel Slovákov by v súčasnej situácii otváral aj vnútorné športoviská, ako fitness, športové haly a telocvične, kde to bolo 19,6 %. Obnovenie športových podujatí by zase podporilo iba 17 % ľudí.

Slováci však nie sú príliš naklonení ani otváraniu ubytovacích služieb, či bohoslužieb a svadieb. Kým bohoslužby a svadby by v súčasnej pandemickej situácii otváralo iba 26,7 % opýtaných, ubytovacie služby iba 28,4 %. 

 

A čo školy?

Diskutovanou témou je v súčasnosti aj otváranie škôl a škôlok. Tie by v momentálnej situácii znovu otvorilo 33,7 % Slovákov. Obnovenie fungovania taxislužieb zase podporuje necelých 40 % opýtaných.

 

img


Účastníci prieskumu však mali možnosť uviesť aj možnosť, že by neotvárali žiadne ďalšie z uvedených prevádzok. Túto možnosť pritom zvolila takmer desatina opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies