Slováci odohrajú v máji prípravné zápasy s Poľskom a Holandskom

NETKY.SK • 17 December 2011, 05:49 • 2 min
Slováci odohrajú v máji prípravné zápasy s Poľskom a Holandskom

Slováci odohrajú v máji prípravné zápasy s Poľskom a Holandskom

slovakia

left justify in out

img

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v máji budúceho roka dva prípravné zápasy s Poľskom a úradujúcimi vicemajstrami sveta Holanďanmi.
"Sú to silní súperi a obe krajiny sa predstavia na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy. Navyše Holanďania sú druhí v rebríčku FIFA. Takže pre nás to bude veľmi dobrá príprava na kvalifikáciu MS," uviedol pre TASR hovorca Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný, pričom dodal, že národný tím odohrá oba zápasy vonku.
Slováci nastúpia proti Poliakom 26. mája 2012 pravdepodobne v rakúskom Klagenfurte, o štyri dni neskôr sa predstavia na pôde Holandska. "Dejisko prvého duelu ešte nie je potvrdené, no Poliaci by sa mali s najväčšou pravdepodobnosťou pripravovať na domáce EURO práve v Klagenfurte. Druhý zápas sa bude hrať v Holandsku, domáci ešte musia určiť presné dejisko," dodal Čurný.
Slovenskí reprezentanti sa stretli s Poľskom v kvalifikácii na MS 2010 a v oboch dueloch zvíťazili, pričom tesná výhra 1:0 v Chorzówe znamenala historický postup na svetový šampionát. Práve v Juhoafrickej republike narazili aj na výber "Oranjes", ktorý ich vyradil v osemfinále (1:2).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies