Singapore Airlines: Odškodnia zranených po turbulenciách - až 25-tisíc dolárov + VIDEÁ

NETKY.SK • 11 Jún 2024, 14:50 • 4 min
Singapore Airlines: Odškodnia zranených po turbulenciách - až 25-tisíc dolárov + VIDEÁ

BANGKOK - Spoločnosť Singapore Airlines ponúkla finančnú kompenzáciu cestujúcim, ktorí sa minulý mesiac zranili počas silných turbulencií na palube jej lietadla. Informovala o tom DPA.

slovakia

left justify in out

Lietadlo Boeing 777-300ER s 211 pasažiermi a 18 členmi posádky počas letu z Londýna do Singapuru 20. mája nečakane kleslo z letovej hladiny 11 300 metrov na 9 400 metrov nad západným pobrežím Mjanmarska.
 
Pre prudkú stratu výšky boli nepripútaní pasažieri vymrštení do stropu. Počas letu zomrel 73-ročný muž pravdepodobne na infarkt a viac ako 50 cestujúcich a letušiek sa zranilo. Po núdzovom pristátí v Bangkoku na letisku Suvarnabhumi bolo 18 ľudí hospitalizovaných.

"Singapore Airlines (SIA) sa všetkým cestujúcim hlboko ospravedlňuje za traumatický zážitok na palube letu SQ321 dňa 20. mája 2024," uviedla spoločnosť vo vyhlásení zverejnenom v utorok. "Cestujúcim, ktorí pri incidente utrpeli ľahké zranenia, sme ponúkli odškodné 10 000 USD dolárov. Tých, ktorí utrpeli vážnejšie zranenia sme pozvali, aby sme prediskutovali ponuku kompenzácie na osobnom stretnutí, ak sa už cítia dobre a sú na to pripravení," dodala.
 
Letecká spoločnosť ponúkne zálohu 25 000 dolárov cestujúcim, u ktorých lekársky posudok potvrdil dlhodobú lekársku starostlivosť a potrebujú finančnú pomoc na riešenie ich bezprostredných potrieb. Okrem toho ponúkla plnú náhradu za leteckú dopravu pre všetkých cestujúcich a ďalších 1 000 dolárov na pokrytie výdavkov v Bangkoku.

V súlade s príslušnými predpismi Európskej únie alebo Spojeného kráľovstva dostane každý cestujúci ďalšie odškodnenie a úhradu liečebných nákladov. Na požiadanie tiež SIA zabezpečila rodinným príslušníkom cestujúcich leteckú dopravu do Bangkoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, Foto: foxbusiness.com / Reuters
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies