Sestry z banskobystrickej nemocnice stiahli výpovede zo služieb, zvýšia im platy

NETKY.SK • 12 November 2022, 10:46 • 2 min
Sestry z banskobystrickej nemocnice stiahli výpovede zo služieb, zvýšia im platy

BANSKÁ BYSTRICA - Sestry z Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici stiahli svoje výpovede zo služieb.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. "Vedenie vyhovelo požiadavkám sestier," uviedla. Požiadavky podľa nej zapracovali do dodatku kolektívnej zmluvy. Ako z neho vyplýva, zamestnancom nemocnice sa od novembra zvýšili základné mzdy o päť až desať percent. Pod oznámenie o vypovedaní nadčasovej práce a pracovnej pohotovosti sa malo podpísať 130 sestier, uviedla pre TASR predsedníčka Základnej odborovej organizácie sestier a pôrodných asistentiek pri FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica Natália Nagyová. Upozornila, že nešlo o ich akciu. Nemocnica podľa hovorkyne eviduje nedostatok sestier a pôrodných asistentiek. "K ideálnemu počtu by sme potrebovali doplniť približne 60 sestier a desať pôrodných asistentiek. Najproblematickejší je stav sestier inštrumentárok a sestier na neonatologickej klinike," dodala. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies