Salviniho zákon prešiel, lode s migrantami bez povolenia budú pokutovať

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 07:03 • 2 min
Salviniho zákon prešiel, lode s migrantami bez povolenia budú pokutovať

RÍM - Talianska populistická vláda odobrila navrhovaný dekrét, ktorý oprávňuje príslušné orgány udeľovať lodiam zachraňujúcim migrantov na mori vysoké pokuty, ak nebudú mať povolenie v tejto krajine kotviť.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Matteo Salvini informoval, že všetky plavidlá charitatívnych organizácii prevážajúce migrantov budú odteraz čeliť likvidačným pokutám. Ich výška by sa pritom mala vyšplhať až na 50-tisíc eur, a to za predpokladu, že predmetné lode do talianskych teritoriálnych vôd vplávajú bez povolenia na zakotvenie.

 

img

 

Vládne nariadenie umožňuje taktiež polícii vykonávať tajné vyšetrovanie prípadov možného obchodovania s migrantmi a uľahčuje sledovanie elektronickej komunikácie medzi predpokladanými pašerákmi ľudí.

 

img

 

Salvini je šéfom pravicovo-populistickej strany Liga Severu, ktorá ja známa pomerne radikálnymi postojmi voči migrantom. Po tom, ako sa dostal k moci, preto sprísnil dohľad talianskych orgánov nad záchrannými loďami prevádzkovanými súkromnými humanitárnymi organizáciami. Počet plavidiel vysielaných prevádzačmi z Líbye smerom do Európy, ako aj vylodení migrantov však odvtedy výrazne poklesol.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies