S kým sa stretne pápež na summite G7?

NETKY.SK • 13 Jún 2024, 18:20 • 2 min
S kým sa stretne pápež na summite G7?

VATIKÁN - Pápež František sa na okraj summitu G7 v Taliansku stretne s lídrami Spojených štátov, Francúzska, Ukrajiny, Indie a iných krajín, oznámil vo Vatikán. Správu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

František sa v piatok v talianskom meste Borgo Egnazia zúčastní na rokovaní lídrov o nových technológiách. V januári pritom pápež upozorňoval na nebezpečenstvo umelej inteligencie. František je prvým pápežom, ktorý sa zúčastní na rokovaniach skupiny G7.
 
Vatikán informoval o programe Františka počas jeho účasti na summite, pričom uviedol, že absolvuje aj bilaterálne stretnutie s americkým prezidentom Joeom Bidenom.
 
Okrem toho sa pápež osobitne stretne s prezidentmi Francúzska a Ukrajiny Emmanuelom Macronom a Volodymyrom Zelenským, kanadským premiérom Justinom Trudeauom, ako aj s indickým premiérom Naréndrom Módím, brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, ale aj s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom, kenskou hlavou štátu Williamom Rutom či prezidentom Alžírska Abdalom Madžídom Tabbúnom.
 
Podľa Vatikánu sa František okrem politických lídrov stretne i s riaditeľkou Medzinárodného menového fondu (MMF) Kristalinou Georgievovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Pápež František / The Daily Telegraph
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies