Rusko uskutoční vojenskú inšpekciu v Estónsku počas cvičení NATO

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 11:27 • 2 min
Rusko uskutoční vojenskú inšpekciu v Estónsku počas cvičení NATO

MOSKVA - Rusko v rámci Viedenskej zmluvy skontroluje jeden z regiónov Estónska v rámci cvičení krajín NATO pod názvom Jarná búrka.

slovakia

left justify in out

Ako v utorok novinárom povedal šéf Národného centra pre znižovanie jadrového rizika v Rusku Sergej Ryzhkov, inšpekcia je naplánovaná na obdobie od 31. mája do 3. júna. Ako ďalej priblížil, cvičenie Jarná búrka sa koná v pobaltskej republike od 17. mája do 5. júna.

 

„Inšpekcia sa vykonáva s cieľom zistiť po predchádzajúcom oznámení rozsah vojenských činností podliehajúcich oznamovacej povinnosti vykonávaných v stanovenej oblasti. Rozloha takéhoto územia bude zaberať asi 10-tisíc metrov štvorcových,“ vysvetlil Ryzhkov.

 

Podľa neho ruskí inšpektori navštívia výcvikové priestory a cvičiská, budú informovaní o formáciách a vojenských jednotkách nachádzajúcich sa v určenom priestoreo vojenskej činnosti.

 

V ktorej oblasti bude inšpekcia prebiehať a či dôjde ku kontaktu s miestom konajúcich sa cvičení NATO Jarná búrka, nie je zverejnené.

 

Na každoročnom medzinárodnom cvičení „Jarná búrka“, ktoré je pre Estónsko najväčšie, sa v roku 2021 zúčastnilo takmer 7 tisíc vojakov z Estónska, Spojených štátov, Veľkej Británie, Lotyšska, Poľska, Talianska, Francúzska a Dánska. Hlavné činnosti cvičení sú zamerané na Centrálnom cvičisku obranných síl.

 

Rovnako ako v predchádzajúcom roku sa cvičenia konajú v skrátenom formáte, aby sa zabránilo možnému rozšíreniu koronavírusu medzi účastníkmi Jarnej búrky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies