Roskosmos prvýkrát ukázal model budúcej ruskej orbitálnej stanice na fóre Army-2022

NETKY.SK • 15 August 2022, 14:01 • 2 min
Roskosmos prvýkrát ukázal model budúcej ruskej orbitálnej stanice na fóre Army-2022

MOSKVA – Raketová a vesmírna korporácia Energia (RKK je súčasťou Roskosmosu) po prvý raz ukázala model novej ruskej orbitálnej stanice na fóre Army-2022.

slovakia

left justify in out

Na otvorení fóra 15. augusta sa osobne zúčastnil ruský prezident Vladimír Putin, ktorý si chce pozrieť nové modely vojenskej techniky. Informovala o tom ruská tlačová služba. Model zobrazuje stanicu v jej druhej etape. Predpokladá sa, že na obežnej dráhe budú nielen základné, vedecké a energetické, uzlové a vstupné moduly, ale aj cieľové, výrobné moduly, ako aj servisná platforma. Maketa tiež zobrazuje ukotvenú potenciálnu kozmickú loď Orel.

 

Z domova: Má ešte nejaké rokovanie zmysel? SaSka vracia Matovičovi úder

 

img

 

Šéf Roskosmosu Jurij Borisov v júli na stretnutí s ruským prezidentom Vladimírom Putinom povedal, že rozhodnutie o stiahnutí Ruska z projektu ISS po roku 2024 padlo, pričom všetky záväzky voči partnerom budú splnené. Poznamenal, že kým Ruská federácia odstúpi od projektu ISS, začne sa formovanie ruskej orbitálnej stanice (ROS). Prezident Ruskej federácie sa podľa Kremľa zúčastní na otvorení fóra 15. augusta v parku Patriot pri Moskve a zoznámi sa s perspektívnymi modelmi vojenskej techniky.

 

img

 

„Ruský prezident Vladimír Putin sa 15. augusta zúčastní na otváracom ceremoniáli Medzinárodného vojensko-technického fóra Armáda-2022 a Medzinárodných armádnych hier-2022. Navštívi aj výstavné miesta perspektívnych modelov vojenskej techniky vo vojensko-vlasteneckom parku kultúry a rekreácie Ozbrojených síl Ruskej federácie Patriot,“ uviedla TASS.

 

Fórum Armáda-2022 sa oficiálne otvára dnes, 15. augusta, a potrvá do 21. augusta. V jeho rámci sa plánuje 289 podujatí v zariadeniach parku Patriot, cvičisku Alabino, letisku Kubinka, ako aj vo všetkých vojenských obvodoch a Severnej flotile vo viac ako 30 regiónoch Ruska. Fóra sa zúčastnia vojenské delegácie zo 72 krajín.   

 

Zo sveta: Ustúpili tlaku? AI ide dať preveriť svoju vlastnú správu o Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies