REPORTÁŽ: Netky na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v motokrose. Hostili ich Šenkvice

NETKY.SK • 18 Október 2021, 16:34 • 2 min
REPORTÁŽ: Netky na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v motokrose. Hostili ich Šenkvice

ŠENKVICE - M - CROSS motokrosový klub v Šenkviciach pripravil terén pre finálové 5. kolo Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose, ktoré sa konali cez víkend. Finále MX Open sezóny bolo grandiózne!

slovakia

left justify in out

 

Fanúšikovia motokrosu si nenechali ujsť túto skvelú udalosť, ktorú mali možnosť pozorovať bezpečne vo vonkajšom prostredí aj počas súčasnej pandemickej situácie. Organizátori zabezpečili priestor pre jazdcov a rovnako aj pre návštevníkov, ktorí si mohli naplno vychutnať túto zaujímavú akciu počas krásneho slnečného počasia. Správny motokrosový fanúšik ocenil aj autogramiádu medzinárodných motokrosových jazdcov, ktorá sa taktiež konala počas tejto akcie.

 

 

Novinky a zaujímavosti týkajúce sa budúcnosti motokrosu, nám v rozhovore predstavili organizátori vrátane viceprezidenta Slovenskej motocyklovej federácie Ľuboša Löfflera: „Dnes sa tu v Šenkviciach uskutočňuje posledný, piaty, pretek MX Open. Zúčastňujú sa i jazdci zo zahraničia. Kvalita stúpla. Úroveň išla hore. Pochvaľujú si to i jazdci.“

 

img

 

„Máme plány do budúcna vybudovať novú trať a pevne verím, že v Národnom motokrosovom centre mládeže budú môcť fungovať s mladými talentmi a vytvoríme im preto určite podmienky na to, aby mohli výkonnostne rásť."

 

Vysvetlil, že počet jazdcov klesol práve pre pandemickú situáciu. Mrzí ho, že dráha musí byť premiestnená inde. Pevne verí, že vytvoria podmienky, aby nové talenty mohli výkonnostne rásť.

 

img

 

V téme motokrosu u mladistvých záujemcov nezaostáva ani predseda Motokrosového klubu v Šenkviciach, Vladimír Novák, ktorý uviedol:  „M - Cross založil v roku 2018 motokrosovú akadémiu, ktorej sa zúčastňuje asi 12 mladých chlapcov od veku 6 - 13 rokov."

 

„Motokros bol založený zhruba pred 35 rokmi. Mali sme v Senci dráhu, no zrušili ju a nemáme kde jazdiť, tak využívame šenkvickú dráhu.“ Taký istý osud čaká aj dráhu v Šenkviciach.

 

Motokrosový klub v Šenkviciach ponúka motokrosovú akadémiu pre mládež, čím sa snaží podporiť a zvýšiť povedomie v spomínanej cieľovej skupine. Predsedovia motokrosových klubov v Šenkviciach a v Senci majú dlhoročnú tradíciu pôsobenia. Spoločnými silami sa chcú podieľať na vybudovaní novej dráhy Národného motokrosového centra mládeže pri Pezinku.

 

Víziu do budúcna nám uviedol predseda motokrosového klubu v Senci, Igor Podmanický, nasledovne „Od motokrosu očakávame v prvom rade do budúcna to, aby sme vychovali mládež, ktorá by sa mohla zúčastňovať slovenských a medzinárodných podujatí, naším snom je aj svetových. Z tohto dôvodu treba na začiatku vyvinúť veľké úsilie vybudovaním dráhy, ktorá by spĺňala všetky atribúty svetovej dráhy, kde by sme aj do budúcna chceli usporiadať svetové podujatie.“

 

img

 

Igor Podmanický poďakoval všetkým, ktorí sa doteraz podieľali na budovaní motocrossu, pevne verí, že v tom budú pokračovať.

 

Viac zaujímavých nápadov a vízií do budúcnosti nám predložili organizátori, predsedovia a viceprezident SMF vo video reportáži.

 

 

Finále sezóny motokrosu v Šenkviciach nám odhalilo víťazných jazdcov a zároveň ponúklo skvelú atmosféru .

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies