REPORTÁŽ „Koncert Rolling Stones je niečo, prečo sa oplatí zomrieť,“ tvrdí Robo Roth - hlavný protagonista novej hry v SND s názvom Kým prídu Stouni!

NETKY.SK • 6 Február 2022, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ „Koncert Rolling Stones je niečo, prečo sa oplatí zomrieť,“ tvrdí Robo Roth - hlavný protagonista novej hry v SND s názvom Kým prídu Stouni!

Máte radi legendárnych Rolling Stones? Či už ste alebo nie ste fanúšikmi rockovej kapely, choďte si do Činohry SND pozrieť novú hru Kým prídu Stouni, ktorá vás nabije energiou. Na prvej tohtoročnej premiére nemohli Netky chýbať. Pozrite si reportáž a dozviete sa, či sú Kamila Magálová, Emília Vášáryová a Táňa Pahuhofová obdivovateľkami Micka Jaggera a ako sa Alexandrovi Bártovi po rokoch hralo na basgitare!

slovakia

left justify in out

 

Vtip, skvelé herecké výkony a dobrá hudba! To je nová inscenácia režiséra Matúša Bachynca Kým prídu Stouni... Činohra SND chcela po ťažkých pandemických časoch priniesť na javisko hru, ktorá sa pozrie na svet s nadhľadom, ale aj ironicky a so sarkazmom. Kým prídu Stouni je vážnym, ale aj vtipným zamyslením sa nad takým kultúrnym fenoménom, ako je rock and roll a jeho najživotaschop­nejšie a najslávnejšie vtelenie – skupina The Rolling Stones.

 

„Koncert Rolling Stonse je niečo, prečo sa oplatí zomrieť,“ týmito slovami hlavná postava Robo Roth jednoznačne vyjadril svoj postoj ku kapele. Aj on bol inšpiráciou k tomu, aby táto inscenácia vznikla.

 

img

 

„O Rolling Stones viem možno viac ako oni samy o sebe, ale určite menej ako Robo Roth. Stones je najemblematickejšia skupina, pretože Beatles sa už rozpadli a žiadna iné kapela nie je na scéne tak dlho. Navyše na Stounoch vidieť aj to, ako sa vyrovnávali s manželstvom, so starnutím a v poslednom čase, bohužiaľ, aj so smrťou. Vedeli sme preto, že pohľad na rokenrol cez Stounov môže byť najkomplexnejší,” konštatuje dramaturg inscenácie Daniel Majling.

 

Hra sa začína pred koncertom Rolling Stones, keď sa schádzajú rôzni ľudia – členovia ochranky, bedňáci, bufetári, promotéri a samozrejme fanúšikovia. Tí noví, ale aj tí, ktorí s hudbou Rolling Stones prežili celý život a tváre už majú rozryté vráskami. Tí všetci rozprávajú, čo pre nich Rolling Stones a rock and roll ako taký znamená. Rozprávajú o svojom živote, o jeho svetlých i temných stránkach a o tom, ako ich v tomto živote zachraňovala, ale i rozčuľovala hudba. Ako formovala ich životné postoje, ako ventilovala ich frustrácie a ako bol od nej závislý ich emocionálny život.

 

img

 

„Ja som rockerka a aj v mladosti som bola rockerka. Mám rada Rolling Stones, The Beatles a neskôr Queen. Mám doma platne Stones aj The Doors. Ja túto muziku milujem a tých chlapcov obdivujem. Oni keď hrajú, tak som vo svojom živle. Naozaj si to užívam a som rada, že som súčasťou tohto predstavenia,“ neskrýva radosť herečka Kamila Magálová.

 

Diváci uvidia na javisku okrem Roba Rotha a Kamily Magálovej skvelé výkony Emila Horvátha, Jany Oľhovej, Táne Pauhofovej a Emílie Vášáryovej.

 

img

 

„Milujem jazz a keď sa dalo, tak som chodila na koncerty mojich jazzových ikon. Stouni sú nie celkom moja krvá skupina. Ja zbožňujem všetko, čo sa týka B. B. Kinga či Erica Claptona. Vedela som, že sa okolo muzikantov zgrupovali veľké tábory žien. Ale o takejto maslovej kráľovnej, ktorú hrám, som vôbec netušila. Tak si ju užívam a je to pre mňa stále prekvapenie,“ s úsmevom hovorí Emília Vášáryová.   

 

V inscenácii znie aj živá rocková muzika v podaní Daniela Fischera, Ondreja Kovaľa, Mariána Džubáka a Alexandra Bártu, ktorý hrá na basovú gitaru.

 

img

 

„Po veľmi veľa rokoch sa mi hralo naozaj dobre. Je to úplne iný koncept hrať v divadle na hudobný nástroj, ktorý som nedržal v ruke asi od roku 1996. Ja som samouk, ešte pred vysokou školou sme mali v Košiciach kapelu, hrali sme tvrdšiu muziku ako Rolling Stones  A po veľmi dlhej dobe som ho chytil zasa do ruky. Baví ma to, užívam si to a mám to rád práve s týmito chalanmi,“ prezradil Alexander Bárta.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Spevák Lukáš Adamec verí, že prídu lepšie časy. Tak nazval aj svoj druhý album!

 

Hra Kým prídu Stouni… nie je určená len pre milovníkov legendárnej skupiny, zabavia sa aj tí, ktorí o Stounoch nič nevedia. Prvé reprízy sú v Činohre SND naplánované na 12., 13. a 27. februára. 2022.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies