REPORTÁŽ Ivona Fialková: „Bezpečnostné varovania som zaregistrovala, ale nedávajú mi logiku.“

NETKY.SK • 2 Február 2022, 12:13 • 2 min
REPORTÁŽ Ivona Fialková: „Bezpečnostné varovania som zaregistrovala, ale nedávajú mi logiku.“

Ivona a Paulína Fialkové mali, na rozdiel od bratov Žampovcov, šťastie, že v utorok večer odleteli na olympiádu do Číny spoločne.

slovakia

left justify in out

 

Stalo sa tak po krátkom, dvojdňovom, pobyte doma. Stihli jeden spoločný tréning, vybalili, oprali, znova sa zbalili a už bol ten čas.

Vedia, že ich nečaká olympiáda, na akú sú zvyknuté, ale dennodenné testovanie v olympijskej dedine ich nevyhadzuje z rovnováhy.

„Treba to brať ako fakt, všetci máme rovnaké podmienky, takto je nastavený režim a vieme to vopred,“ zhodnotili. Skôr sa obávajú čínskej zimy, ktorá by mohla byť podobná tej, ktorú zažili v Kórei. Tlak zodpovednosti necítia, skôr oceňujú, že na ZOH letia v silnej zostave ôsmich biatlonistov.

 

img

 

Na otázku Netiek, či zaregistrovali odporúčania bezpečnostného výboru, aby si so sebou radšej nebrali mobily, notebooky či tablety, a ak, aby si menili karty a heslá, Ivona odpovedala: „Áno, ja som to zaregistrovala, ale nedáva mi to celkom logiku, pretože na príchod do Číny potrebujeme mať telefóny a aplikácie, ktoré používame, stále poruke a potrebujeme byť stále online. Tak len dúfam, že sa mi podobné nepríjemnosti budú vyhýbať,“ vysvetlila a dodala, že už ju raz hekli a nerada by si to, logicky, zopakovala.

 

Mohlo by vás zaujímať:  Národný bezpečnostný úrad varuje účastníkov ZOH v Pekingu: Toto nerobte!

 

 

Škola ide s ním

 

img

 

 

Ďalším olympijským debutantom v biatlone je Tomáš Sklenárik, jeden z našich najlepších strelcov v zostave.

„Uvidím, čo ten vietor urobí, trénovali sme však vo veterných podmienkach, tak to snáď pôjde,“ nádeja sa. 

 

Ako mladý zvedavý muž by si za normálnych okolností krajinu pozrel detailnejšie, ale je zmierený, podobne ako sestry Fialkové, že väčšinu času bude prežívať buď v mieste ubytovania v jedálni alebo priamo na športovisku. Tú trochu voľného času využije na čítanie a, neuveríte, na čo.

 

img

 

„Na relax, čítanie a na učenie. Po olympiáde ma čakajú ešte tri skúšky – z účtovníctva, geografie cestovného ruchu a z manažmentu. Myslím, že by som to mohol zvládnuť.“

 

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Lyžiar Adam Žampa: „Najdôležitejšie je ostať negatívny,“ zažartoval aktuálne k situácii

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies