REPORTÁŽ: Bratislavčania sa budú musieť počas MS v hokeji obrniť trpezlivosťou

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 13:15 • 2 min
REPORTÁŽ: Bratislavčania sa budú musieť počas MS v hokeji obrniť trpezlivosťou

BRATISLAVA – Bratislavčanov čakajú počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v termíne od 10. - 26. mája veľké dopravné obmedzenia. Najexponovanejšími oblasťami budú obytné zóny v blízkosti Arény Ondreja Nepelu a Tehelného poľa, kde budú prebiehať ešte stavebné práce v okolí futbalového štadióna. Bajkalská ulica bude ešte pred plánovaným rozšírením a parkovacie miesta pod hokejovou arénou a Národným futbalovým štadiónom pre návštevníkov šampionátu nebudú k dispozícii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Všetky dopravné obmedzenia začnú platiť 9. mája

Najvýraznejšie pocítia obmedzenia obyvatelia, ktorí bývajú v blízkosti Zimného štadiónu Ondreja Nepelu. Tu vytvoria zónu regulovanej dopravy, do ktorej budú môcť vojsť svojím autom len obyvatelia danej regulovanej zóny. Týka sa to predovšetkým ulíc Vajnorská, Trnavská cesta, Bajkalská, Jégeho a Záhradnícka.

 

Rezidenti sa budú musieť preukázať dokladom
Na vstup do regulovanej zóny bude dohliadať mestská polícia. Obyvatelia, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt v tejto zóne, sa pri vstupe budú musieť preukázať občianskym preukazom, na ktorom má byť uvedené trvalé alebo prechodné bydlisko v zóne.

 

img

 

Protiteroristické zábrany na Trnavskej ceste
Prejazd Trnavskou cestou od križovatky s Bajkalskou ulicou po Trnavské mýto bude regulovať polícia. "Chcel by som vyzvať občanov, aby sa pred, počas a po zápasoch vyhli Trnavskej ceste, pretože v tom čase tam očakávame najväčší nápor fanúšikov," uviedol riaditeľ krajského dopravného inšpektorátu Milan Pilip. Pozdĺž Trnavskej ulice takisto postavia betónové zábrany, ktoré majú chrániť občanov pred prípadnými teroristickými útokmi.

K dispozícii budú štyri záchytné parkoviská

Pre návštevníkov nebudú parkovacie miesta pod hokejovou arénou k dispozícii. Návštevníci majstrovstiev môžu okrem využitia platených parkovísk v okolitých nákupných centrách využiť aj záchytné parkoviská. Celkovo štyri záchytné parkoviská majú kapacitu viac ako 1 200 áut a takmer 80 autobusov. Tri parkoviská - na Tyršovom nábreží, futbalový štadión ŠKP Dúbravka a na Zlatých pieskoch, sú blízko električiek, takže návštevníci sa pomerne rýchlo dostanú k štadiónu. Z parkoviska na Technickej ulici zabezpečia kyvadlovú dopravu.

 

img


MHD pre držiteľov vstupeniek bude zadarmo

Mestskú hromadnú dopravu (MHD) počas majstrovstiev posilnia, predovšetkým zo záchytných parkovísk. "Držitelia lístkov na hokejový zápas budú mať v daný hrací deň MHD zadarmo. Očakávame, že ľudia, ktorí prídu na zápas, už majú lístok a hlavné mesto im chce vyjsť v ústrety tým, že keď zaparkujú na záchytnom parkovisku, už nemusia platiť za prepravu MHD," povedal viceprimátor Bratislavy Juraj Káčer. Mesto má takisto dohodu s cechom taxikárov.

 

Taxislužby by nemali byť predražené

Chcú predísť tomu, aby taxikári nezneužívali majstrovstvá na to, že budú účtovať predražené cestovné. Počas minulých majstrovstiev v roku 2011 boli taxíky označené nálepkou fair play, ktorá zaručovala, že konkrétny taxikár sa riadi etickým kódexom a neoklame cestujúceho. Podobné označenia plánuje mesto po dohode s taxikármi aj počas tohtoročných majstrovstiev.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies