REPORTÁŽ 4 Tenoři chystajú prekvapenie na slovenské turné a tešia sa na bryndzové pirohy a pálenku!

NETKY.SK • 10 Apríl 2022, 19:00 • 2 min
REPORTÁŽ 4 Tenoři chystajú prekvapenie na slovenské turné a tešia sa na bryndzové pirohy a pálenku!

Gala boyband! Tak by sa dala nazvať česká formácia 4 Tenoři, ktorú tvoria štyri jedinečné hlasy – Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. Chystajú turné po celom Slovensku a už teraz sa tešia na fanúšikov, bryndzové pirohy aj slovenskú pálenku. Netky vyspovedali Pavla Vítka a Jana Kříža. Pozrite si, či mali chalani niekedy ponorkovú chorobu a aké prekvapenie pre nás pripravujú.

slovakia

left justify in out

 

 

Štyroch tenorov spája láska k muzikálom a filmovým melódiám, ale aj obdiv ku Karlovi Gottovi. Každý z nich má za sebou úspešnú kariéru ako sólový spevák, no ako štvorica sa výborne dopĺňajú. Držitelia ceny Thálie, sólista opery Národného divadla v Prahe a legendy českého hudobného divadla sa dali dokopy náhodou!

 

„My sme všetci spievali na jednej veľkej akcii, ktorú produkoval náš súčasný producent Janis Sidovský. Tam nás počul spievať spoločne v jednej piesni dvorný dirigent Andrea Bocceliho, Marcello Rota. A ten vyhlásil, že je to zaujímavé spojenie hlasov, tí by mali spolu spievať. A tak sme to skúsili a už je to päť rokov,“ prezradila muzikálová hviezda Pavel Vítek, ktorej hity si spievajú dve generácie priaznivcov.

 

img

Prvý album je hotový, už pracujú na druhom.

 

V covidovej pauze stihli 4 Tenoři nahrať debutový album, ktorý má na konte už Zlatú platňu a mieri k Platinovej. Na svojej prvej štúdiovej nahrávke ponúkli kolekciu filmových a muzikálových evergreenov od skladateľských velikánov ako Karel Svoboda, Andrew Lloyd Webber a Ennio Morricone.

 

„Aktuálne pracujeme na druhom albume. Počas slovenských koncertov po prvýkrát predstavíme nové piesne, napríklad slávnu My Way, ktorú spievali Frank Sinatra, Elvis Presley, Luciano Pavarotti alebo Robbie Williams. Máme radosť, že autori povolili napísať nový český text špeciálne pre nás. Volá sa Žít podle svého,“ teší sa dvojnásobný držiteľ ceny Thálie Jan Kříž.

 

img

 V pražskej Lucerne.

 

4 Tenoři na pódiu je zážitok, na ktorý nezabudnete. Nenechajte si ujsť ich koncerty 29. 4. v Košiciach, 30. 4. v Lučenci, 1. 5. v Ružomberku, 16 .6. v Bratislave, 17 .7. v Banskej Štiavnici, 18. 7. Kežmarku, 19. 7. v Nových Zámkoch a 20. 7. v Trenčíne. Na turné si pripravili aj slovenské prekvapenie!

 

„Zahráme väčšinu skladieb z nášho prvého albumu, muzikálové skladby aj „Svobodovky“. Chystáme aj slovenské piesne. Marián Vojtko je pôvodom zo Slovenska, takže zaspieva po slovensky. A ako poctu Mekymu Žbirkovi zaspievame jednu pesničku od tohto fantastického speváka a skladateľa. V rámci slovenského turné je to ten správny moment jeho pieseň naštudovať,“ konštatuje Jan Kříž.

 

img

 

4 Tenori sa na slovenských fanúšikov veľmi tešia. Zatiaľ vystúpili len v Poprade a bola tam skvelá atmosféra.

 

„Vždy som mal rád slovenské publikum, už keď som sem chodil vystupovať ako sólový popový interpret. Slováci vám dajú viac najavo radosť a ten svoj temperament. Keď sme koncertovali v Poprade, tak sme si hovorili, či na nás niekto príde. A námestie bolo úplne preplnené a ľudia boli fantastickí,“ neskrýva radosť Pavel Vítek.

 

img

 

Ponorkovú chorobu 4 Tenoři v kapele ešte nezažili, pretože štyria chlapi sa dokážu vždy dohodnúť. Majú totiž rovnaký zmysel pre humor a sú kamaráti aj mimo pódia. Zažite ich vystúpenie, vstupenky na koncerty sú dostupné tu https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/koncerty-4tenori-2022/  

 

 

 

Už z hor zní zvon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies