Renault: S Čínou budeme vyvíjať lacný elektromobil Twingo. Cena: do 20-tisíc eur

NETKY.SK • 31 Máj 2024, 13:26 • 2 min
Renault: S Čínou budeme vyvíjať lacný elektromobil Twingo. Cena: do 20-tisíc eur

Renault bude vyvíjať lacný elektromobil Twingo s cenou do 20-tisíc eur, a to s čínskym partnerom, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Renault bude vyvíjať lacný elektromobil Twingo s cenou do 20-tisíc eur s čínskym partnerom. Pôvodne o tom rokoval s Volkswagenom, s ktorým sa nedohodli.
 
„Vývoj Twinga ide rýchlo dopredu, plánujeme s ním byť hotoví do dvoch rokov,“ povedal hovorca Ampere, divízie Renaultu zameranej na elektromobilitu.
 
Auto budú vyvíjať s čínskym partnerom, aby skrátili čas vývoja a znížili náklady. Projekt riadi divízia Ampere, dizajn a pokročilý inžiniersky projekt sa vyvíjajú vo Francúzsku, výroba bude podľa plánu v Európe.
 
Renault uviedol, že rozhodnutie vybrať si čínskeho partnera prišlo nezávisle od predchádzajúceho krachu rozhovorov s Volkswagenom.
 
Volkswagen tento týždeň potvrdil, že bude lacný elektromobil vyvíjať sám. Jeho cieľom je mať v roku 2027 na trhu vozidlo s cenou okolo 20-tisíc eur, aby mohlo konkurovať čínskym elektromobilom.
 
Európske automobilky sa snažia vyrábať menšie lacné elektromobily, ktorých pomocou chcú konkurovať čínskym značkám, ako je napríklad BYD.
 
EÚ skúma, do akej miery poškodzuje dovoz lacných elektromobilov z Číny úniový trh. EK si dala lehotu do 4. júla, aby rozhodla, či v tejto veci zavedie clo alebo iné opatrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Elektromobil Renault Twingo/Reuters/Gonzalo Fuentes
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies