Rekord letiska v Dubaji: 23 mil. cestujúcich za 1. štvrťrok. Za celý rok sa očakáva 91 mil. + VIDEO

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 20:10 • 3 min
Rekord letiska v Dubaji: 23 mil. cestujúcich za 1. štvrťrok. Za celý rok sa očakáva 91 mil. + VIDEO

Dubajské letisko DXB zaznamenalo rekordnú prevádzku v roku 2024 po náraste o 8,4 percenta v 1. štvrťroku. Informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hlavné dubajské letisko očakáva tento rok rekordný počet cestujúcich po tom, ako v 1. kvartáli stúpol o osem percent na 23 miliónov. K nárastu prispela aj zvýšená ponuka destinácií aerolínií Emirates a Flydubai.
 
Medzinárodné letisko v Dubaji (DXB) je celosvetovo významným cestovným uzlom. Očakáva, že tento rok vybaví 91 miliónov cestujúcich a prekoná rekord 89,1 milióna z roku 2018.
 
Letisko má spojenie s 256 destináciami v 102 krajinách. V 1. štvrťroku boli podľa počtu cestujúcich najvýznamnejšími India, Saudská Arábia a Británia.
 
 V Dubaji sa nachádza aj Maktúmovo medzinárodné letisko (DWC), ktoré je menšie ako DXB, a doteraz sa špecializovalo viac na nákladnú leteckú dopravu.
 
Panovník Muhammad bin Rašíd Maktúm v apríli schválil na DWC výstavbu nového terminálu pre osobné lety za 32 miliárd eur.
 
Maktúmovo letisko sa stane najväčším na svete s kapacitou až 260 miliónov cestujúcich. Bude päťkrát väčšie ako letisko DXB, z ktorého by mala byť všetka prevádzka presunutá na Maktúmovo letisko.
 
Dubaj je najväčším turistickým a obchodným centrom na Blízkom východe. Vlani prilákal rekordných 17,2 milióna zahraničných návštevníkov, ktorí tam prenocovali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: aeroxplorer.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies