Rakúsky kancelár sa stretol s Putinom. Rokovania sú uzavreté

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 18:20 • 2 min
Rakúsky kancelár sa stretol s Putinom. Rokovania sú uzavreté

MOSKVA – Vladimír Putin rokuje s rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom, ktorý pricestoval do Moskvy po návšteve Kyjeva, povedal pre RIA Novosti tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

„Stretnutie už prebieha,“ uviedol hovorca ruského prezidenta.

 

img

 

Putin a Nehammer sa stretávajú v rezidencii ruského lídra, ktorá sa nachádza pri Moskve. Na žiadosť rakúskej strany sa rokovania konajú za zatvorenými dverami.

 

img

 

Ako už skôr informovalo rakúske ministerstvo zahraničných vecí, na stretnutí nebudú prítomní žiadni novinári, tlačová konferencia po výsledkoch nie je naplánovaná.

 

Hlavnou témou stretnutia bude podľa Peskova situácia okolo Ukrajiny, no nemožno vylúčiť, že Putin a Nehammer budú diskutovať aj o plynových otázkach, keďže táto téma je „pre rakúsku stranu veľmi, veľmi aktuálna“.

 

img

 

Nehammer prišiel do Moskvy v nedeľu 10. apríla. V sobotu navštívil Ukrajinu, kde sa stretol s prezidentom Volodymyrom Zelenským, premiérom Denysom Smyhalom a primátorom Kyjeva Vitalijom Kličkom.

 

Rokovania sa skončili.

 

img

 

Rakúsky kancelár Karl Nehammer označil rokovania s ruským prezidentom Vladimírom Putinom za otvorené, no tvrdé. „Rozhovor s prezidentom Putinom bol veľmi priamy, otvorený a tvrdý,“ uviedol vo vyhlásení pre média.

 

Okrem toho šéf rakúskej vlády v rozhovore s ruským lídrom zdôraznil, že sankcie proti Rusku zostanú v platnosti a sprísnia sa, „kým na Ukrajine zomierajú ľudia“.

 

img

 

Nehammer dodal, že jeho cesta nebola priateľskou návštevou. Poznamenal, že v prvom rade chcel diskutovať o humanitárnych otázkach. Ako uvádza denník Kurier, kancelár v rozhovore s ruským prezidentom poukázal na potrebu koridorov pre zásobovanie pitnou vodou a potravinami, ako aj evakuáciu žien, detí a ranených.

 

Nehammer má v úmysle prediskutovať stretnutie s európskymi partnermi a dohodnúť sa na ďalšom postupe.

 

https://ria.ru/20220411/peregovory-1782933845.html

https://ria.ru/20220411/peregovory-1782961897.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies