R. Fico: Dnesny policajny prevrat je snahou o zachranu curillovcov a ma za ciel pomoct Progresivnemu Slovensku

NETKY.SK • 17 August 2023, 13:42 • 2 min
R. Fico: Dnesny policajny prevrat je snahou o zachranu curillovcov a ma za ciel pomoct Progresivnemu Slovensku

dnes v skorých ranných hodinách NAKA zadržala dvoch členov tímu Oblúk z Úradu inšpekčnej služby, pričom zasahovali aj v dome riaditeľa SIS Aláča a tiež bývalého riaditeľa V. Pčolinského. V tejto súvislosti predseda strany SMER – slovenská sociálna demokracia Robert Fico uviedol, že je to prevrat v bezpečnostných zložkách, ktorý nemôže skončiť iba vyvodením zodpovednosti voči tým, ktorí to celé zorganizovali, no je tu rovnako podozrenie zo spáchania najzávažnejších zločinov proti Slovensku. Preto bude musieť prísť na rad aj trestnoprávne vyvodenie zodpovednosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SMER – SSD už pred niekoľkými dňami na tento útok upozorňoval. Máme tu totiž skupinu vyšetrovateľov NAKA, ktorá sa podieľala s viacerými prokurátormi ÚŠP na likvidácii opozície od roku 2020, a to najnevyberanejšími metódami. No tento útok nevyšiel tak, ako si predstavovali a karta sa začala obracať. Navyše prezidentka sa postavila na ich stranu a na stranu špinavostí, ktoré páchali.
Lenže blížime sa do finále čurillovcov, pretože budú oboznamovaní s výsledkami vyšetrovania a má sa na nich podať obžaloba. A hrozí, že začnú rozprávať. „Budú rozprávať o tom, kto ich riadil, od koho dostávali pokyny, ako do tohto všetkého bol zakomponovaný Matovič, Mikulec, Čaputová, Lipšic, Šúrek, Repa. Budú rozprávať o tom, ako si vyberali sudcov, ktorí rozhodovali napríklad o väzbách, takže padnú mená určite aj niektorých sudcov Špecializovaného trestného súdu. To je tragédia, ktorú si nevedeli predstaviť, tak sa rozhodli, že zahrajú vabank hru a že zaútočia proti všetkým tým, ktorí upozorňovali na zneužívanie trestného práva na Slovensku,“ uviedol R. Fico. Dodal, že z celej akcie majú mať prospech čurillovci, nakoľko očakáva, že sa bude tlačiť na vyšetrovateľov rozpusteného tímu Oblúk a tiež na predstaviteľov generálnej prokuratúry a budú chcieť nájsť čokoľvek, čo by zachránilo čurillovcov a tiež Lipšica, ktorý vie, že bol priamo zapojený do všetkých zločinov proti opozícii. No najviac má z akcie profitovať Progresívne Slovensko, pretože prezidentka, tak ako podporovala čurillovcov, Lipšica, Matoviča, Mikulca, teraz podporuje tento zákrok, lebo si myslí, že pomôže čurillovcom, no aj si naivne myslí, že do volieb ešte bude opozícia poškodená a vyhrá jej strana.

Tento dnešný prevrat má však aj zvláštne prvky. „Je nemožné, aby podriadené zložky zaútočili v demokratickom štáte na nadriadené zložky a zaútočili na zložky, ktoré majú zabezpečovať bezpečnosť, dodržiavanie ľudských práv a samozrejme – v prípade NBÚ – aj majú garantovať, že budú pracovať na slovenských úradoch len ľudia, ktorí sú čistí z pohľadu majetkových pomerov, aj akýchkoľvek vzťahov k iným cudzím mocnostiam. Zásah, ktorý smeruje proti riaditeľovi Slovenskej informačnej služby, zásah, ktorý smeruje proti riaditeľovi Národného bezpečnostného úradu, zásah, ktorý smeruje proti vyšetrovateľom rozpusteného tímu Oblúk, ktorý vyšetroval čurillovcov, toto je všetko jeden zúfalý pokus prezidentky a celej tejto bandy zmeniť pomery pred parlamentnými voľbami,“ približuje Robert Fico. Potvrdzuje ďalej, že je to bezprecedentná situácia v moderných dejinách Slovenska.

Preto SMER – SSD zvoláva mimoriadnu schôdzu národnej rady, ktorú vyzýva, aby prijala v rámci možností určité rozhodnutia.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies