Putin oznámil vojenskú operáciu vo východnej časti Ukrajiny!

NETKY.SK • 24 Február 2022, 06:06 • 2 min
Putin oznámil vojenskú operáciu vo východnej časti Ukrajiny!

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Putin zároveň vyzval ukrajinských vojakov, aby zložili zbrane a vrátili sa domov. Ruský prezident takisto varoval ďalšie krajiny, že akýkoľvek pokus o zasahovanie do krokov Ruska bude viesť k následkom.

 

img

 

Kremeľ v stredu oznámil, že lídri dvoch separatistických regiónov vo východnej časti Ukrajiny ruského prezidenta žiadajú Putina o "pomoc" s "odrazením agresie" zo strany ukrajinskej armády.

 

Ruský prezident v pondelok tieto regióny – Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR) – vyhlásil za nezávislé štáty a nariadil vyslanie vojsk do týchto oblastí.

Západ upozorňuje, že Rusko na hraniciach s Ukrajinou zhromaždilo desaťtisíce vojakov a môže každú chvíľu uskutočniť útok na Ukrajinu.


Zelenskyj odmietol tvrdenia, že Ukrajina pre Rusko predstavuje hrozbu

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na štvrtok odmietol tvrdenia Moskvy, že jeho krajina predstavuje pre Rusko hrozbu. Zároveň upozornil, že ruská invázia na Ukrajinu by si vyžiadala desaťtisíce životov. 

 

img

 

Ruská invázia by podľa Zelenského slov "mohla byť začiatok veľkej vojny na európskom kontinente", píše DPA. „Chcú Rusi vojnu? Odpoveď závisí od vás, občania Ruskej federácie," povedal v ruštine ukrajinský prezident.

 

Ukrajinci a ukrajinská vláda chcú podľa Zelenského mier. „Ak sa však staneme terčom útoku, ak budeme čeliť pokusu vziať nám našu krajinu, naše životy a životy našich detí, budeme sa brániť," povedal Zelenskyj, ktorého vyjadrenia sprostredkovala AP.

 

Prečítajte si: Ukrajina vyhlásila výnimočný stav

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies