Putin konečne reagoval na vstup Fínska a Švédska do NATO!

NETKY.SK • 16 Máj 2022, 14:33 • 2 min
Putin konečne reagoval na vstup Fínska a Švédska do NATO!

MOSKVA - Ruský prezident na summite členských krajín Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO) povedal, že rozširovanie NATO predstavuje pre Rusko problém, píše National Post. Rusko si podľa Putina musí dávať pozor na plány tejto vojenskej aliancie pod vedením USA, ktoré majú za cieľ zvýšiť jej globálny vplyv.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie Fínska a Švédska o vstupe do Severoatlantickej aliancie (NATO) nepredstavuje pre Rusko hrozbu, môže však vyvolať reakciu. Povedal to v pondelok ruský prezident Vladimir Putin. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky kanadského denníka National Post.

 

img

Fínska premiérka Sanna Marinová

 

Rusko podľa Putina nemá s Fínskom a Švédskom problémy. Rozšírenie vojenskej infraštruktúry na ich území si však bude vyžadovať reakciu zo strany Moskvy.

 

Prečítajte si tiež: Kanada podporuje rýchly vstup Fínska a Švédska do NATO

 

Fínska vláda v nedeľu oznámila, že podá v nasledujúcich dňoch prihlášku do NATO. Podporu svojho členstva v NATO minulý týždeň potvrdilo aj Švédsko. Parlamenty oboch severských krajín v pondelok rokujú o členstve v aliancii.

 

img

Švédska premiérka Magdalena Anderssonová

 

Rusko vníma snahu oboch týchto krajín o vstup do aliancie s veľkou nevôľou a hrozí, že podnikne zodpovedajúce protiopatrenia.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Kremeľ považuje vstup Fínska do NATO za hrozbu. Zavedie opatrenia!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies