Progresívne Slovensko nepodporí HLAS-SD a prípravu referenda

NETKY.SK • 19 Január 2021, 12:36 • 2 min
Progresívne Slovensko nepodporí HLAS-SD a prípravu referenda

BRATISLAVA - Petičný výbor, ktorého cieľom je vyzbierať podpisy pre vypísanie referenda o predčasných voľbách, nepodporí ani mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia.

slovakia

left justify in out

 

Progresívne Slovensko sa nebude zúčastňovať prípravy petície o vypísaní referenda o predčasných voľbách a zberu podpisov počas celoplošného testovania. Odmietajú tak ponuku Petra Pellegriniho a do práce petičného výboru sa nezapoja. Ľuboš Konečný z PS považuje zbieranie počas celoplošného testovania za hazardovanie so zdravím.

 

„Najskôr zabezpečme, aby na Slovensku zbytočne nezomierali ľudia, potom sa venujme tomu, či má vláda ešte stále dôveru verejnosti,“ uviedla Irena Bihariová. Zber podpisov počas celoplošného testovania v čase zákazu vychádzania vníma zo strany Hlasu-SD ako správanie, ktoré v súčasnom stave ešte zväčší riziko nákazy. 

 

 

"Táto vláda nezvláda riešenie pandémie a ďalšie kolá celoplošného testovania sú len obsesiou Igora Matoviča, ktorý už nepočúva ani vedcov, ani koaličných partnerov, iba sám seba. Vláda dostala od voličov vo voľbách silný mandát a je smutné, ako trestuhodne ho premrhala. Predčasné voľby uprostred zúriacej krízy by však Slovensku nijak nepomohli," uvádzajú progresívci aj na ich sociálnych sieťach.

Petičný výbor, ktorého cieľom je vyzbierať podpisy pre vypísanie referenda o predčasných voľbách, nepodporí ani mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol jej predseda Juraj Hipš. „Aj keď mám výhrady k tejto vláde, odmietam pripravovať jej odvolanie spolu s vami, Robertom Ficom alebo Andrejom Dankom, ktorých ste tiež pozvali,“ napísal. Doplnil, že svoju energiu bude radšej venovať pomoci učiteľom, študentom či spolupráci s vedcami a lekármi.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies