Pripravte sa na otravné pípanie pri prekročení rýchlosti. Prichádza povinný obmedzovač

NETKY.SK • 9 Máj 2021, 11:42 • 2 min
Pripravte sa na otravné pípanie pri prekročení rýchlosti. Prichádza povinný obmedzovač

Od roku 2024 bude stálou súčasťou všetkých vozidiel.

slovakia

left justify in out

Už od budúceho roka bude inteligentný obmedzovač rýchlosti ISA povinnou súčasťou áut. Platí to pre homologizované vozidlá a na základe GPS a čítania značiek bude sám spomaľovať alebo ťa podľa Hospodárskych novín  upozorní na prekročenú najvyššiu rýchlosť.  

 

img

 

„EÚ má nový cieľ znížiť do roku 2030 počet úmrtí a vážnych zranení na cestách o polovicu. Ak máme uspieť, musíme sa vyhnúť chybám z minulého desaťročia. EÚ musí hneď konať a nemôže si dovoliť čakať ďalšie roky,“ povedal Antonio Avenoso, výkonný riaditeľ Európskej rady pre bezpečnosť dopravy .


„Neprimeraná rýchlosť je stále jednou z najčastejších príčin smrteľných nehôd na európskych cestách. Asi v tretine všetkých smrteľných nehôd zohráva úlohu neprimeraná rýchlosť,“ konštatuje vo svojom vyhlásení ETSC.

 

img

 

Najviac dôležité je, že systém ISA sa bude dať z bezpečnostných dôvodov krátkodobo deaktivovať prudkým stlačením plynového pedála. Po opätovnom návrate na maximálnu povolenú rýchlosť v danom úseku sa ISA opäť automaticky aktivuje do štandardného pohotovostného režimu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies