Pribudlo šesť nových držiteľov značky Regionálny produkt Hont

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 17:00 • 2 min
Pribudlo šesť nových držiteľov značky Regionálny produkt Hont

PRENČOV - Ďalší šiesti výrobcovia sa môžu prezentovať značnou Regionálny produkt Hont. Udelila im ju odborná komisia a certifikáty im v týchto dňoch aj slávnostne odovzdala. Informuje o tom združenie Zlatá cesta, ktoré projekt regionálnych produktov Hontu zastrešuje.

slovakia

left justify in out

"Do kancelárie združenia bolo doručených osem žiadostí, značka bola nakoniec udelená šiestim uchádzačom," uvádza združenie. Za voskové obaly a obrúsky, slivkový lekvár pečený a slivkový lekvár s orechmi ju získala Simona Broškovičová Bernoláková z Hontianskych Moraviec. Za kozie syry ju porotcovia udelili Anne Felixovej z Horných Mladoníc a za bylinkové čaje Jaroslave Dadovej zo Santovky. Róbert Lauko z Krupiny ju získal za odrodové vína, Maroš Novák z Bátoviec za špaldovú a pšeničnú múku a Peter Vazan z Banskej Štiavnice za rôzne druhy včelieho medu.

 

Regionálna značka sa udeľuje fyzickým a právnickým osobám, ktoré vyrábajú výrobky a spĺňajú kritériá pre udeľovanie a užívanie značky. Jej zmyslom a cieľom je podporiť rozvoj územia Hontu s ohľadom na šetrné využívanie prírodného a kultúrneho dedičstva regiónu. Značka má podporiť miestnych producentov - poľnohospodárov, živnostníkov, malé a stredné firmy, ktorí v tomto prírodne hodnotnom, zdravom území hospodária tradične a v súlade so záujmami ochrany prírody. Držiteľmi certifikátov Regionálny produkt Hont je aktuálne viac ako 50 subjektov z oblasti služieb, remeselnej výroby a výroby potravín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies