Pri Chate pod Rysmi sa zrútil vrtuľník

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 10:10 • 2 min
Pri Chate pod Rysmi sa zrútil vrtuľník

POPRAD - Leteckí záchranári z Popradu v sobotu večer urgentne zasahovali pri Chate pod Rysmi po nahlásení pádu vrtuľníka. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe (VZZS ATE) na sociálnej sieti informovala, že spadnutý vrtuľník lokalizovali približne 150 metrov od chaty.

slovakia

left justify in out

Lekárka bola vysadená priamo do terénu pomocou lanovej techniky. Tri osoby z vrtuľníka sa nachádzali v starostlivosti personálu chaty.
 
„Dve osoby boli nezranené, jedna osoba utrpela úraz hlavy a odreniny po tele. Lekárka mu na mieste poskytla primárne ošetrenie a následne bol 48-ročný pacient preložený na palubu vrtuľníka,“ uviedla VZZS ATE s tým, že ho v stabilizovanom stave s úrazom hlavy letecky transportovali do popradskej nemocnice.

Horskí záchranári v nedeľu pomáhali v Malej Fatre aj 75-ročnému nemeckému turistovi, ktorý sa zranil pod vrcholom Chlebu. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.
 
Muž na zelenom turistickom chodníku vedúcom k Chate pod Chlebom zakopol a spôsobil si poranenie ruky a hrudníka. Pri príchode záchranárov sa nachádzal v starostlivosti svedkov pádu a rodiny, ktorí mu poskytli prvotné ošetrenie.

„Pacient bol po ošetrení záchranármi transportovaný na nosidlách k lanovke do Snilovského sedla, ktorou ho zviezli do Vrátnej a odovzdali do starostlivosti posádke záchrannej zdravotnej služby,“ priblížila zásah HZS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: pravda.sk, TASR, SITA, Foto: Cas.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies