Známa surferka, ktorá prežila útok žraloka, propaguje materstvo, ďakuje zaň Bohu + VIDEO

NETKY.SK • 4 Máj 2024, 16:15 • 2 min
Známa surferka, ktorá prežila útok žraloka, propaguje materstvo, ďakuje zaň Bohu + VIDEO

Bethany Hamiltonová, profesionálna surferka, ktorá prežila útok žraloka v roku 2003, povzbudila ženy na pro-life podujatí organizovanom organizáciou Save the Storks, aby sa venovali materstvu

slovakia

left justify in out

Vo veku 13 rokov bola Hamiltonová počas surfovania napadnutá 14-metrovým žralokom tigrím. Namiesto toho, aby podľahla svojim životným okolnostiam, oprela sa o svoju vieru, ktorá je jej zdrojom „pravdy, nádeje a sily“. Prekonala stratu ľavej ruky a vo veku 17 rokov si splnila svoj sen o profesionálnom surfovaní.

O svoj príbeh sa podelila v roku 2004 v memoároch o jej pravdivom príbehu viery, rodiny a boja dostať sa opäť na surf. V roku 2011 sa Hamiltonovej príbeh pretavil do filmu Soul Surfer a v roku 2019 jej vyšiel filmový dokument Bethany Hamiltonová: Nezastaviteľná.

Hamiltonová vidí prekážky v živote ako príležitosť byť nezastaviteľnou. Jej húževnatosť a neospravedlňujúca sa odvaha jej viery ju definovali ako príklad pre mnohých. Na svojej webovej stránke odvážne tvrdí: „Sila, identita a základ môjho života je vo viere, ktorú mi dal Boh.“

Od útoku žraloka pred viac ako 20 rokmi Hamiltonová nasledovala svoj sen - stať sa profesionálnou surferkou. Vydala za Adama Dirksa, bývalého pastora mládeže a majú spolu štyri deti – troch synov a dcéru.


Počas Hamiltonovej hlavnej prednášky na výročnej konferencii Save the Storks povedala publiku, že predtým, ako mala deti, bola aj ona v pokušení uveriť kultúrnej lži, že ženy by mali materstvo odložiť na neskôr a venovať sa najskôr svojej kariére.

Spomenula si, že s manželom boli prekvapení, keď zistili, že čakajú dieťa. Mysleli si, že deti budú odkladať, kým budú starší, ale  „Boh mal iné plány".

Nevedela sa dočkať, kedy budem mamou, ale nie v ten deň, uviedla. „Zrazu som mala pocit, že odmietam materstvo. Niekedy sa za túto verziu seba tak hanbím. Prečo som nechcela byť matkou?..."

Podľa nej, spoločenský postoj hovorí, že musíme žiť svoj život a mať kariéru. „Materstvo môže prísť neskôr. To ma viedlo... Prvú polovicu tehotenstva som sa premáhala.“

Dodala, že keď sa jej narodil syn, mala ten ohromujúci pocit, že by za neho dal svoj život.„Nikto nemôže skutočne vysvetliť ten pocit... Ak vás niečo motivuje, sú to vaše deti.“

Hamiltonová inšpiruje ženy, aby prijali materstvo prostredníctvom partnerstva ako ambasádorka značky pre výrobcu pro-life plienok.

Výrobca plienok sa dostal do pozornosti začiatkom tohto roka, keď na Times Square spustil reklamnú kampaň s posolstvom „Make more baby“ (Robte viac detí). Kampaň obsahovala príspevok Elona Muska na sieti X, ktorý znel: „Mať deti zachraňuje svet."


Odkedy sa na jeseň minulého roka stala ambasádorkou značky, Hamilton využíva svoju platformu na motiváciu žien, aby prijali svoje materstvo ako požehnanie.

Minulý mesiac Hamiltonová vydala tento reels príspevok na svojom účte X s titulkom „Materstvo je neoceniteľný dar“.

Materstvo vás zostruje.
Pozýva ťa k väčšiemu účelu,
Viesť, slúžiť a chrániť,
Milovať niekoho mimo seba.
Niektoré dni počítate minúty pred spaním...
Celú tú dobu si prajete, aby ste mohli spomaliť čas.
Aký dar.
Materstvo je dar na celý život. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Focus on the Family, Bethany Hamiltonová so svojou rodinou.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies