PREHĽAD: Na čom pracoval tento týždeň novozvolený prezident Peter Pellegrini? +VIDEO

NETKY.SK • 27 Apríl 2024, 12:00 • 2 min
PREHĽAD: Na čom pracoval tento týždeň novozvolený prezident Peter Pellegrini? +VIDEO

Peter Pellegrini mal zaujímavý týždeň pestrých aktivít. Netky.sk pripravili prehľad jeho týźdňa.

slovakia

left justify in out

V pondelok bol celosvetový Deň zeme. Peter Pellegrini k tejto príležitosti uviedol, že "na Deň Zeme si viac ako inokedy musíme uvedomiť, že príroda nám vysiela vážne signály o potrebe svojej väčšej ochrany ako doposiaľ."

Podľa neho, sa nepríjemné klimatické javy sa vyskytujú už príliš často na to, aby to bola náhoda.

"Vidím to ako veľmi dôležitú tému na diskusiu svetových lídrov, pretože práve tu je nevyhnutná účinná spolupráca priemyselných veľmocí a hľadanie spoločného postoja k ochrane prírody. Kým niektoré veľké krajiny sa stavajú ku klimatickým zmenám až nepríjemne vlažne, Európa ide neraz za hranice toho, čo nám velí zdravý sedliacky rozum," dodal, že nemôžeme kvôli ochrane prírody zlikvidovať ekonomiku, pripraviť ľudí o prácu a spraviť zo Slovenska skanzen, kde práva zvierat majú väčšiu ochranu ako práva ľudí.

Podľa novozvoleného prezidenta máme chrániť prírodu, pretože je to naše spoločné bohatstvo - ale vyvarovať sa extrémov, ktoré prírode pomôžu len veľmi málo, zato však veľmi negatívne zasiahnu život bežného človeka. "Ako budúci prezident budem v spolupráci s odborníkmi hľadať aj v tejto téme vyváženú pozíciu, ktorá bude ľudí k ochrane prírody povzbudzovať, a nie ich od nej odrádzať," dodal.

Tento týždeň sa nový prezident fotil na oficiálny portrét. Ako vzniká oficiálny portrét hlavy štátu? Pozrite si pár momentiek zo zákulisia fotenia.

"Oficiálny portrét je jedným z tradičných prejavov našej štátnosti, preto som sa rád tejto úlohy ujal s patričnou cťou aj vážnosťou a veľmi sa teším na výsledok. Finálna fotografia bude oficiálne zverejnená až po inaugurácii, ale už teraz prezradím, že sme fotili aj iný typ portrétu ako ten klasický na bielom pozadí," uviedol Peter Pellegrini.

Zatiaľ ešte stále predseda strany HLAS-SD dostal pred voľbami jeden "veľmi milý list".

"Písal ho desaťročný Petrík a stálo v ňom, že ma pozýva na svoju autorskú výstavu," informoval a dodal, že chlapec písal, že zo srdca maľuje obrazy na plátno, a prosí, či by som ho prišiel podporiť. "Mám veľmi rád kultúru a najmä veľmi rád podporujem každého, kto rozvíja svoj talent, preto som pozvanie rád prijal."

Peter Pellegriniv piatok uviedol, že dostáva veľa otázok, ako trávi tieto dni.

"Okrem oddychu s rodinou a s Gerym, absolvujem rad pracovných stretnutí. A vybavujem tiež veľa povinností, ktoré mám ešte ako predseda strany. K nim patrí aj plánovanie júnového straníckeho snemu, na ktorom bude zvolený nový stranícky predseda. Užite si víkend, priatelia, a ak sa dá, oddýchnite si," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Novozvolený prezident Peter Pellegrini. (www.facebook.com/pellegrini.peter)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies