NDS: Práce na moste pri Trnave vstúpia do 2. fázy

NETKY.SK • 11 Jún 2024, 11:14 • 3 min
NDS: Práce na moste pri Trnave vstúpia do 2. fázy

TRNAVA - Národná diaľničná spoločnosť od apríla komplexne opravuje 80 metrov dlhý most pri Trnave, v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1. Aktuálne začína 2. fáza a opravovať sa bude vnútorná časť ľavého mosta.

slovakia

left justify in out

Prvá fáza stavebných prác bola ukončená v stanovenom termíne. Stavebné práce na vonkajšej časti mosta pozostávali z búracích prác. V rámci toho bolo z mosta demontované pôvodné príslušenstvo až na úroveň nosnej konštrukcie. Následne sa osadili nové mostné závery, položili sa asfaltové vrstvy vozovky, osadilo sa zábradlie a zvodidlá. 

Terajšie stavebné práce budú prebiehať na vnútorných častiach ľavého mosta. Doprava bola presmerovaná už na opravené vonkajšie časti mosta a je vedená v dvoch jazdných pruhoch. Odbočenie z diaľnice R1 na diaľnicu D1 v smere Nitra – Bratislava je zachované.

Pripojenie z diaľnice D1 na diaľnicu R1 v smere Bratislava – Trnava je naďalej riešené obchádzkou. Nákladná aj osobná doprava z  D1 smerujúca do Trnavy môže využiť presmerovanie po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy. Obchádzka je však určená len pre vozidlá s nosnosťou maximálne 32 ton. 

Rekonštrukčné práce sú vykonávané aj v noci, 7 dní v týždni a boli rozdelené do 2 fáz, aby bol dopad na plynulosť dopravy čo najmenší. Národná diaľničná spoločnosť oceňuje a zároveň ďakuje všetkým motoristom a dopravcom, že počas stavebného obdobia jazdia po moste D1xR1 obozretne a dodržiavajú dopravné predpisy a stanovené rýchlostné limity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NDS, Foto: trnava.zoznam.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies